Podzim zakončíme v Dolním Benešově

F r ý d e k-M í s t e k - Podzim v MSFL uzavřeme na půdě nováčka z Dolního Benešova. Tomu se doma příliš nedaří, Valcířům to naopak nejde na hřištích soupeřů. Podaří se svěřencům trenéra Žižka venkovní trápení prolomit? Utkání startuje v sobotu od 14:00.

NOVÁČEK NA DVANÁCTÉ POZICI

Dolní Benešov je jedním z nováčků této sezóny MSFL, když postoupil ze své divizní skupiny o pouhý bod před Havířovem a Kozlovicemi. Je aktuálně na dvanácté pozici se ziskem 16 bodů a skóre 21:26. Svěřence Marcela Meleckého (mimochodem bývalého hráče Frýdku-Místku) ale ještě čeká tuhý boj. Přeci jen, jak už bylo v úvodu sezóny zmíněno, vzhledem ke zrušení Juniorské ligy a tvorbě B-týmů může sestupovat z MSFL až pět týmů.

VENKU LÉPE, NEŽ DOMA

Našemu sobotnímu soupeři se v domácím prostředí příliš nedaří. Ze šesti utkání posbíral jen pět bodů, z čehož vyplývá, že pouze jednou zvítězil. Vítězství to však bylo velice cenné a možná i překvapivé. Benešov totiž porazil 1:0 ambiciózní Kroměříž. Venku se daří Slezanům bodově výrazněji, vytěžili jich z osmi utkání jedenáct.

KANONÝR LABUDA A BOLEK V BRÁNĚ

Dolní Benešov se spoléhá na produktivitu útočníka Filipa Labudy, který se doposud trefil osmkrát. Svoje střelecké konto si vybudoval především v utkání s Otrokovicemi, kdy při výhře Dolního Benešova 4:3 zaznamenal všechny čtyři branky. Následně svoji formu potvrdil i s Vyškovem a Hlučínem, pak mu však střelecký prach zvlhl. V posledních pěti utkání vyšel naprázdno. Benešov má mladý tým. Jediným hráčem nad 30 let je brankář Petr Bolek, kterého si můžete pamatovat z působení v Plzni.

PROLOMÍ VALCÍŘI VENKOVNÍ TRÁPENÍ?

Pokud se Dolnímu Benešovu daří více venku, u Lipiny tomu je právě naopak. Doma patříme ke špičce ligy, venku naopak k suterénu. Jedinou výhru jsme získali na půdě beznadějně posledního Valašského Meziříčí. „Neumím si to vysvětlit. Chceme hrát pořád stejně, chceme hrát svoji hru, vnutit ji soupeři. Doma nám to padá skoro ze všeho, venku se ani přes šance nedokážeme tak prosadit. Také dostáváme hloupé góly. Možná je to o prvním gólu, protože venku se nám jej vstřelit nedaří, zamýšlel se stoper Valcířů Daniel Bialek.

Výhra nad Hlučínem nás v tabulce posunula z osmé na šestou pozici. Ze čtrnácti kol jsme nasbírali 22 bodů. Jak už ale bylo zmíněno, venku se trápíme. Ideální možnost trápení v Dolním Benešově prolomit.


POSLEDNÍ ZÁPASY ROKU, VYROVNANÁ BILANCE