Vyjádření klubu k VH FAČR, která se konala v Praze

Náš klub nakonec k hlasování o novém vedení Fotbalové asociace ČR připuštěn nebyl. Proč? Vše najdete v článku.

Nové vedení Fotbalové asociace ČR nakonec na VH FAČR zvoleno nebylo. Dva kandidáti na šéfa FAČR postupující z prvního kola Martin Malík ani Petr Fousek nezískali ani ve třetím kole volby od delegátů potřebný počet hlasů.

Valná hromada poté pověřila současný výkonný výbor, aby svolal mimořádnou valnou hromadu nejpozději do 31. prosince letošního roku. Po schválení úpravy stanov prodloužili delegáti valné hromady mandát nynějšímu výkonnému výboru.

Předsedou asociace zůstává Miroslav Pelta. V čele asociace ho v době vazby budou dál zastupovat místopředsedové Roman Berbr a Zdeněk Zlámal.

Volby nového vedení se nakonec aktivně nezúčastnili představitelé našeho klubu (společně ještě se zástupci klubů SK Sigma Olomouc a FC Baník Ostrava). "Hlasovat nám nakonec nedovolilo dokončení registrace členství jednoho našeho člena z orgánů společnosti. Pro registraci jsme měli nejen patnáct minut, ale bylo k zapotřebí rovněž i rodné číslo, což není veřejně dostupná informace. Tento jediný prostý důvod nakonec zamezil naše hlasování na VH FAČR. Minulost nebyla jiná a tento šok nakonec zažilo devatenáct klubů první a druhé ligy. Valná hromada nakonec skončila nešťastným patem pro fotbal a náš hlas by nakonec nic neovlivnil," řekl k celé nešťastné situaci generální ředitel našeho klubu Radim Mamula.