U19 / Kudláček: Škoda těsných proher

F r ý d e k-M í s t e k - Starší dorost přezimuje v tabulce Moravskoslezské dorostenecké ligy na šestém místě. S kapitánskou páskou vedl své spoluhráče do boje Vojtěch Kudláček. V mladém kádru jeden z nejzkušenějších a zároveň nejvytíženějších hráčů. Není tedy překvapením, že jsme si pro rozhovor, ve kterém bilancujeme první část sezóny, vybrali právě lídra kabiny.

Vojto z pozice kapitána a nejvytíženějšího hráče staršího dorostu jsi jeden z nejpovolanějších, který může hodnotit podzim. Jak si s ním spojený i z hlediska umístění?
Byly zápasy, které jsme zvládli dobře a to i výsledkově. Ale některá utkání jsme určitě mohli zvládnout lépe. Měli jsme hodně těsných proher. Kdyby jsme tyto zápasy zvládli, mohlo to být samozřejmě ještě lepší. Ale myslím si, že podzim lze hodnotit kladně, hlavně z pohledu do budoucna. V týmu jsou samí mladí kluci.

Jsi v kádru nejstarší, navíc kapitán, jak si vnímal tuto roli?
Je pravda, že mám nejvíce zkušeností, i z hlediska toho, že jsem hrál dorosteneckou ligu, ale nějaký zásadní rozdíl v tom krom kapitánské pásky a větší zodpovědnosti nevidím.

Poslouchal tě tým?
Myslím, že jo. (s úsměvem)

Zajímavou věcí je, že co se týče gólů, hodně tým táhla defenziva...
Je pravda, že v ofenzivě jsme se trápili. Moc gólů jsme nedávali. Hodně nám vycházely standardky. V tom byla naše největší síla. Máme na to typologicky hráče, já, Baňa (Marek Bányácski pozn. red.), Luďa (Luděk Maceček pozn. red.), Blahy (Matyáš Blahuta pozn. red.).

Ty jsi vstřelil čtyři góly, spokojenost?
Byly možnosti, že jsem mohl ještě nějaký gól přidat. Ale se čtyřmi góly jsem spokojený.

Neměli jste s Markem Bányácskim, který se stal s pěti góly nejlepším střelcem U19, nějakou interní soutěž, kdo ovládne střeleckou tabulku týmu?
Měli. (s úsměvem) Ze začátku to vypadalo, že Baňa bude suverénní. Ale postupně jsem jej stáhl, nakonec to bylo těsné.

Když si promítneš všechny zápasy, který byl dle tebe nejpovedenější?
Hlučín a zmínil bych i Baník Ostrava. Musím také vzpomenout Zlín, kde jsme hráli po většinu utkání v oslabení a nakonec jsme zvítězili.

Který zápas bys naopak zařadil do opačné kategorie?
Líšeň...Ten zápas jsme měli zvládnout, je pravda, že soupeř byl navrchu, ale nemyslím, že by byl tolik lepší, aby nás porážel.

Co jsem tak na podzim sledoval, kabina táhla za jeden provaz...
Parta bylo dobrá, v tomhle nebyl žádný problém.

Kde má tým rezervy, na čem by měl pro jaro nejvíce zapracovat?
Určitě v proměňování šancí. Možnosti si vypracujeme, ale nedaří se nám je proměňovat. To nás stojí body.

Čeká tě společně s Matyášem Blahutou zimní příprava s Áčkem, jak to vnímáš?
Motivujeme mě to, abych dal makal a ještě přidal. Uvidíme, co z toho nakonec bude.

Co od toho očekáváš?
Zkušenosti. Asi mi to dá více, když budu trénovat s A-týmem a takovými hráči, byť na kvalitu v U19 si nemůže stěžovat. A-tým je ale přece jen něco jiného.

V jednom z článku jsem zmínil, že aktuální tým U19, je tým budoucnosti. Souhlasíš?
Už minulou sezónu hrálo několik hráčů ročníku 2001 dorosteneckou ligu a vedli si dobře. Myslím, že v příští sezóně to bude hodně silný tým.

Má na jaře tým více, než na aktuální šesté místo?
Myslím, že určitě.


NA STARŠÍ DOROST NAZNAČIL NA PODZIM SVŮJ POTENCIÁL