Valcíři zakončí rok přípravou s Tychy

F r ý d e k-M í s t e k - Závěr roku zakončí A-tým Frýdku-Místku přípravným utkáním s polským druholigovým GKS Tychy. Výkop utkání je ve Stovkách na umělé trávě v pátek ve 12:00.

GKS Tychy je polský druholigový fotbalový klub. V uplynulé sezóně skončil na čtvrtém místě. V minulosti ale hrával i nejvyšší polskou soutěž. Mezi největší úspěch se řadí druhé místo ze sezóny 1975/76. V následujícím ročníku si tak Tychy zahrál evropské poháry. V poháru UEFA, předchůdci dnešní Evropské ligy, však skončil již v prvním kole na německém 1.FC Köln.

S GKS Tychy jsme hráli přípravný zápas již v létě. Ve Valašském Meziříčí jsme podlehli polskému druholigovému soupeři 0:4. Tychy se pohybuje v tabulce po podzimní části až na jedenácté pozici. A druholigový fotbalový podzim skončil v Polsku opravdu nedávno. Poslední ligový zápas sehrál náš páteční protivník 1. prosince, Lipina oproti tomu 10. listopadu. Tychy využijí přípravný zápas k testování případných nových hráčů. Možnost ke zkoušce hráčů využijí i Valcíři. V utkání se například představí i starší dorostenci Matyáš Blahuta a Vojtěch Kudláček.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B