Domácí halový turnaj U13: 2. a 4. místo a nejlepší gólman

F r ý d e k-M í s t e k - Soutěžní podzim zakončila naše U13 v sobotu 8. prosince domácím halovým turnajem v Raškovicích. V kvalitně obsazeném turnaji se dva týmy Valcířů rozhodně neztratily, obsadily druhé a čtvrté místo. Lukáš Strack byl navíc vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

U13 má za sebou rozhodně povedený podzim. Společně s Třincem vévodí své soutěži. V lize se tedy Valcířům dařilo náramně, svoji pohodu už ale nedokázali tolik přetavit na turnajích. Vše si však vynahradili na konci roku, kdy na domácím turnaji v Raškovicích obsadili 2. a 4. místo. Trenéři totiž poslali do kvalitně obsazeného turnaje rovnou dva týmy - Modrý a Žlutý.

Do krásné haly v Raškovicích se sjela opravdu velká konkurence - čerstvý halový mistr ČR U13 1.FC Slovácko, SFC Opava, náš velký rival v letošní lize SpSM Třinec, MFK Vítkovice, Olšany u Prostějova, Nový Jičín, ze zahraničí pak polské Gliwice a slovenský Púchov.

Osm týmů bylo rozděleno do dvou základních skupin, dále se hrálo klasickým vyřazovacím způsobem. Do semifinále si proklestily cestu oba domácí týmy, žel konstelace tomu chtěla, že nastoupily proti sobě. Ve vzájemné duelu byl lepší Modrý tým, na Žluté zbyl boj o třetí místo, v kterém nakonec podlehli silnému Třinci. Mohli se však těšit z individuálního ocenění, které získal brankář Lukáš Strack. Modří se ve finále postavili příjemnému překvapení z Olšan, jež nakonec celý turnaj vyhrály a oplatily Lipině porážku ze základní skupiny.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK MODRÁ (2. MÍSTO)

ZÁKLADNÍ SKUPINA

MFK FM Modrá - SFC Opava 4:1
Branky: 2x Michalík, Foldyna, Teichmann

MFK FM Modrá - 1. FC Slovácko 2:5
Branky: Rašovský, Foldyna

MFK FM Modrá - AP Gliwice 10:1
Branky: 4x Michalík, 2x Roman, Foldyna, Rašovský, Míček, Teichmann

MFK FM Modrá - Sokol Olšany 4:2
Branky: 2x Foldyna, Míček, Rašovský

SEMIFINÁLE

MFK FM Modrá - MFK FM Žlutá 7:1
Branky: 2x Foldyna, 2x Deingruber, Roman, Michalík, Míček

FINÁLE

MFK FM modrá - Sokol Olšany 3:4
Branky: 2x Michalík, Rašovský

Sestava: Šimeček, Míček, Tománek, Táborský, Teichmann, Foldyna, Michalik, Roman, Deingruber a Rašovský.


MFK FRÝDEK-MÍSTEK ŽLUTÁ (4. MÍSTO)

MFK FM Žlutá - MŠK Puchov 2:2
Branky: Vrobel, Maté

MFK FM Žlutá - MFK Vítkovice 5:1
Branky: 3x Maté, Vrobel, Vavřík

MFK FM Žlutá - FK Nový Jičín 4:3
Branky: 2x Maté, Vrobel, Kabát

MFK FM Žlutá - FK Fotbal Třinec 1:1
Branka: Stryja

SEMIFINÁLE

MFK FM Ž - MFK FM M 7:1
Branka: Stryja

O 3. MÍSTO

MFK FM Žlutá - FK Fotbal Třinec 0:1

Sestava: Strack, Vrobel, Karas, Matula, Grygar, Maté, Stryja, Vavřík a Kabát.


„Další povedený ročník máme za sebou. Krásná hala, krásná atmosféra, kvalitní týmy a skvělý fotbal. To vše zdobilo domácí halový turnaj. Jen je velká škoda, že naše dva týmy narazily na sebe již v semifinále.“ 

„Také bychom chtěli za vše moc poděkovat rodičům, bez jejich pomoci by takový turnaj ani nemohl být odehrán. Díky patří také všem sponzorům, všem hráčům, jejich trenérům, rozhodčím a panu starostovi Raškovic, panu Blahutovi, který na konci turnaje předával ceny nejlepším,“ okomentoval turnaj trenér U13 Petr Vokoun.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek