Mladší žáci si vyzkoušeli větší hřiště

F r ý d e k-M í s t e k - Mladší žáci využili přípravného období o otestovali si proti Vítkovicím hru na větším hřišti. U13 na celém, U12 pak na zmenšeném. Více, než o výsledek, jde zvláště u starší kategorie o postupné krůčky adaptovat se na velké hřiště. U13 už tak ostatně odehrála druhý zápas v řadě.

U13: MFK Vítkovice - MFK Frýdek-Místek 4:0 (3:2)

Sestava FM: Šimeček (36. Maruchnič) - Matula, Stryja, Grygar, Teichmann - Karas, J. Míček, Deingruber, Kabát - Roman, Nalewajka. Střídal: Vavřík. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.

Robert Schedling (trenér Frýdku-Místku): V zápase, který jsme opět odehráli na velké hřiště, jsme střídali dobré pasáže s těmi slabšími. Musíme uznat, že těch slabších bylo ale po celé utkání více. Na hřišti jsme zaostávali oproti soupeři v kombinaci a hlavně v nedůrazu při osobních soubojích. Máme sice v týmu velké množství subtilních hráčů, přesto si nemůžeme počínat na hřišti takto neprůbojně. Už halový turnaj v Třinci nám ukázal, že máme s důraznou hrou soupeře obrovský problém, jelikož se této hře nedokážeme nejen přizpůsobit, ale ani vyrovnat. Co se ale dalo předpokládat, tak je orientace v prostoru. Ten přechod z malého hřiště na velké musí jít postupnou cestou. A tam jsme teprve na jejím začátku. Velkou pochvalu si zaslouží za dnešní utkání Jirka Míček, chválíme rovněž i Matěje Karase.

Další přípravný zápas: MFK Frýdek-Místek - Juventus Žilina /SVK/ (Sobota 10. února 12:00 - UT Stovky)


U12: MFK Vítkovice - MFK Frýdek-Místek 3:2

Branky FM: Tvarůžka, Molitor.
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Závodný, T. Rek, Gongol, Volný, Meca, Tvarůžka, Haselhofer, Bojda, Molitor, Hrůzek, Krasula, Majer, J. Žáček, Nešetřil, Kakara, Moravec. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.

Martin Rojíček (trenér Frýdku-Místku): Zápas se odehrál na větším hřišti (mezi šestnáctkami) než jsme zvyklí, v počtu 9+1 a měl oboustranně dobrou úroveň, obě družstva si vytvořila šance, šťastnější byli nakonec domácí, kteří dali o jednu branku více, ale naši kluci zaslouží za dnešní výkon pochvalu.

Další přípravný zápas: MFK Frýdek-Místek - MKS Źory /POL/ (Neděle 9. února 14:00 - UT Stovky)