FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž 2:3

Mladí Valcíři podlehli v domácím zápase Kroměříži.
14.kolo (24.5.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž
2:3


Komentář

V dnešní dohrávce 14. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy prohrála Lipinská U-19 se stejně starými Slávisty z Kroměříže 2:3 a na oslavy postupu si ještě musí počkat!

Zápas jsme vůbec nezačali dobře! Již ve třetí minutě inkasujeme, po nedůrazu našich obránců při odkopu v šestnáctce se zprava prosadil hráč hostů Chudoba střelou do horního rohu branky – 0:1! V rozmezí čtvrté a sedmé minuty jsme hrozili z rohů a závarů před brankou hostí, ale gól nepřišel. V 17. minutě zahrávali hosté přímý kop z 25 metrů a míč směřující do branky vyrazil Honza Filipec na roh. V 18. minutě je vyrovnáno, po centru z pravé strany se prosadil Honza Hruška – 1:1! Bohužel ve 23. minutě unikl po levé straně hráč Slavie, nahrál podél brankáře na druhou stranu šestnáctky, kde stál útočník soupeře Chudoba a křižnou střelou k tyči strhává vedení opět na stranu hostů – 1:2! Ve 24. minutě se opět zaskvěl náš brankář, který vyrazil ránu kapitána hostů z přímého kopu na roh! V 31. minutě po faulu na našeho útočníka v šestnáctce se píská penalta! Míč si postavil Bohdan Velička, ale gólman hostů Svoboda jeho střelu chytil! V 35. minutě jsme i my zahrávali standardku dva metry před velkým vápnem, ale míč letěl nad branku. Nedáš – dostaneš! Ve 40. minutě zahráli hosté roh z levé strany na bližší tyč, kde stál Cupák a hlavou zamířil přesně – 1:3! Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Druhý poločas začal náznakem tlaku domácích. Ve 48. minutě jsme zahrávali přímý kop, míč propadl až do malého vápna, kde se snažil o teč Velička, míč netrefil a gólman Svoboda se štěstím nohou vyrazil! Hosté si hlídali výsledek a podnikali rychlé brejky do naší obrany, ale bez úspěchu. V 69. minutě po centru z levé strany se objevil na malém vápně hostí sám Adam Liška, ale odkrytou branku těsně minul! Lipina se snažila o aktivní hru, ale míče jim odskakovaly. Nervozita se začala vkrádat na naše kopačky. Vysoký stoper Hamšík se vysunul na hrot útoku, čímž jsme otevřeli naši defenzívu. Slávisté ještě dvakrát do této odkryté obrany utekli, naštěstí je vždy zastavil ofsajd! V 72. minutě se po chybě obrany hostů ocitli naši hráči sami před gólmanem Kroměříže, ale podařilo se nám vytěžit jen roh. Tlak našich sílil a čas ubíhal! Naděje přišla v 84. minutě, kdy sraženou střelu domácích dorazil do prázdné brány Adam Liška -2:3! pokoušeli jsme se ještě alespoň vyrovnat, ale bohužel se to již nepovedlo. Závěr zápasu byl rozkouskován velkým počtem střídání a Kroměřížští hráči si již vítězství vzít nenechali.

Generální ředitel MFK Frýdek-Místek Radim Mamula k zápasu řekl: „Od začátku utkání klukům evidentně nervozita svazovala nohy. Po brzké brance jsme se oklepali a přišlo vyrovnání. Bohužel neproměněná penalta a gól na 1:3 zřejmě rozhodl o výsledku. Je třeba nyní nevěšet hlavu, stále hrajeme o přímý postup. Hoši se jistě dobře připraví na sobotní utkání s Přerovem a oslavíme společně postup do ligy. Chtěl bych také poděkovat fanouškům, kteří přišli naše kluky povzbudit a činili tak do poslední minuty.“

Ohlasy trenérů

Radek Punda (trenér Frýdku-Místku): Soupeř rozhodl utkání očekávanými prostředky, které jsme nedokázali eliminovat - důraz, rychlý přechod do útoku a standardní stituace. Sedm obdržených branek v posledních dvou utkáních je alarmující, naopak nám v útočné fázi chybí větší kvalita. V podobné situaci jsme se v této sezoně nenacházeli - zbývající zápasy budou prověrkou charakteru kolektivu.



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B