FC Zbrojovka Brno - FK Frýdek-Místek 10:0

B r n ě n s k é I v a n o v i c e - Valcíři byli pro Zbrojovku Brno generálkou na start jarní části Dorostenecké ligy. Domácí zápas jednoznačně ovládli, o čemž vypovídá skóre. Frýdek měl v nohách páteční zápas s Frýdlantem a kvalitě soupeře nedokázal čelit.
(16.2.2019) | UT Br. Ivanovice
FC Zbrojovka Brno - FK Frýdek-Místek
10:0


Komentář

Starší dorost čekal na umělé trávě v Brněnských Ivanovicích přetěžký test. Hráči měli v nohách páteční zápas s Frýdlantem a soupeřem jim byl navíc lídr Dorostenecké ligy Zbrojovka Brno. K absencím se navíc připojil útočník Matěj Křenek, který v přípravě disponoval dobrou formou, na jih Moravy jej nepustilo zranění. Ostatně drobné zdravotní problémy trápily i duo Maceček, Strouhal, které také o půlí střídalo. S drobným šrámy do zápasu vstupovali i Dudek s Psotou. V bráně se premiérově objevil teprve patnáctiletý Šimon Hatoň a i přes vysokou prohru rozhodně nezklamal, naopak.

Pro Zbrojovku byl zápas zároveň generálkou na start ligy a favorit utkání od úvodu potvrzoval velkou kvalitu. Křižné míče a kolmice za obranu, vše strojově a podle nacvičených schémat, dělaly Valcířů značné problémy. Po první půli vedli Jihomoravané 4:0, a to ještě několik šancí pochytal mladý gólman Frýdku. Například jeho zákrok proti přímému kopu byl excelentní. Jinak šly brněnské gólové akce jako podle pravítka, kombinace prakticky až před brankáře nebo do prázdné brány. Skóre mohl v závěru první části alespoň korigovat Chýlek, ale svoje zakončení poslal vedle tyče.

I druhé dějství patřilo jednoznačně Zbrojovce, byť úvodní minuty se nesly ještě poměrně ve vyrovnaném duchu. Pak už byl ale na hřišti jen jeden král a skóre narůstalo a narůstalo. O slovo se také hlásila již v úvodu zmíněná únava. Notně k tomu přispíval i fakt, že Frýdek hrál většinu utkání bez míče, což je jednak fyzicky náročné a při narůstajícím skóre také značně frustrující. Další přípravné utkání čeká na Lipinu ve středu na umělé trávě ve Stovkách od 17:30 proti Starému Městu.

Fotogalerie