Áčko čeká herní soustředění v Turecku

Ve dnech od 24. února do 3. března čeká naše třetiligové muže herní soustředění v tureckém Beleku.

Příprava frýdecko-místeckého A týmu je v plném proudu. Svěřenci trenérů Jana Žižky a Josefa Slámy doposud odehráli pět přípravných duelů. Ještě před odletem na herní soustředění v Turecku, sehrají Valcíři přípravné utkání s druholigovým Třincem (zápas s okresním rivalem se hraje v pátek 22. února od 10.30 h na třinecké umělce stadionu na ulici Lesní). "Třinec hledal soupeře pro svou generálku na start druhé ligy. Má se to hrát sice krátce před naším odletem, ale o zápas bychom neradi přišli, jelikož konfrontaci s třineckým klubem považuji za velmi kvalitní," podotkl před pátečním duelem kouč Valcířů Jan Žižka. 

en začal přípravu se svým týmem v pondělí 21. ledna. Valcíři na úvod herní části porazili rezervní celek prvoligové Karviné 2:0, když se o naše góly postarali Förster s Gomolou. Následovaly střetnutí na hřištích našich soupeřů. S polskými GKS Katowice jsme prohráli 0:5, s druholigovým nováčkem z Prostějova to bylo po přestřelce 3:4 pro tým z Hané a deul se slovenskou Skalicí skončil naší těsnou porážkou v poměru 0:1. Naposledy se Žižkovi svěřenci představili v Novém Jičíně, kde Valcíři vyhráli 4:2. "Utkání v Novém Jičíně jsme vyhráli podle mě naprosto zaslouženě. Nejenže jsme vstřelili čtyřigóly, ale ještě jsme spoustu nadějných příležitostí dokázali zahodit," začal s hodnocením posledního zápasu A týmu trenér Žižka. "S čím ale určitě nemůžeme být spokojeni, tak je naše defenzivní činnost. Špatně jsme dostupovali k domácím hráčům, což nakonec vedlo i k vyrovnání na konci první půle. Na těchto věcech musíme intenzívně zapracovat," zdůraznil kouč. 

Po pátečním duelu v Třinci odletí fotbalisté MFK Frýdek-Místek na herní soustředění do tureckého Beleku. V jeho rámci se střetnou s velmi kvalitními soupeři. V plánu je odehrát tři utkání. Prvním soupeřem Valcířů bude v pondělí 25. 2. (10.00 h) 13tý tým ruské Premier League - PFC Krylia Sovetov Samara (web). V pátek 1. 3. pak od 14 hodin změříme síly s norským celkem a nováčkem tamní třetí divize - Club Os Turnforening (web). Poslední herní prověrkou v Beleku bude o den později duel s běloruským prvoligovým týmem FC Luch Minsk (výkop ve 14.00 h), který se v Beleku bude připravovat na start nového ligového ročníku (web). Dodejme jěště, že Minsk hraje nejvyšší soutěž Vysheyshaya Liga druhým rokem.

Herního soustředění se zúčastní dva brankáři a sedmnáct hráčů z pole. Pouze náš dlouholetý kapitán a lídr týmu, Petr Literák, se tureckého herního tripu z pracovních důvodů nezúčastní  :-(

S týmem po celou dobu pobytu budou rovněž i dva frýdecko-místečtí fanoušci Marek P. a Roman B. a my pevně věříme, že si pobyt s A týmem naplno užijí.