FC Luch Minsk - FK Frýdek-Místek 2:1

Podle papírových předpokladů se očekávalo, že si prvoligový běloruský celek z Minsku s třetiligovými Valcíři snadno poradí. Frýdečtí ovšem houževnatým výkonem bojovali až do samého konce o remízu. Na tu nakonec Žižkovi nedosáhli, i tak to byl výkon, na kterém se v jarní sezoně dá určitě stavět.
(2.3.2019) | Belek (Turecko)
FC Luch Minsk - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Poslední herní přípravou Valcířů na jejich tureckém soustředění, bylo utkání s běloruským ligovým klubem z Minsku. Po bezbrankovém průběhu prvního poločasu se hrstka diváků dočkala gólů až po změně stran. "Ten začátek druhé půle jsme si vůbec nepohlídali. Soupeř nás zatlačil a šel po standardce do vedení. Krátce nato nás ještě dvakrát podržel brankář Kofroň. Potom jsme začali být ale aktivnější a Luch přehrávali," řekl k začátku druhého dějství trenér Frýdku-Místku Jan Žižka.

Zlepšenou hru korunovali Frýdečtí v 59. minutě, kdy soupeřova gólmana překonal Vašíček - 1:1. Nerozhodný stav jsme nakonec udržet nedokázali. V 77. minutě nás z další standardní situace hosté trestali a své vedení 2:1 pak udrželi do konce střetnutí. Valcíři mohli v samém závěru vyrovnat, Telnarovu hlavičku bohužel gólman Minsku zneškodnil.

"Utkání bylo vyhecované a velmi bojovné. My jsme podali výkon, za který se nemusíme vůbec stydět, dokonce jsme měli pasáže, kdy jsme Minsk přehrávali. Lepší výsledek nás bohužel stály dvě nepohlídané standardní situace soupeře, kde nám scházel větší důraz při bránění," mrzelo po zápase frýdecko-místeckého trenéra.

Ohlasy trenérů


Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Jelikož se jednalo o ligové mužstvo, musím náš výkon hodnotit velice pozitivně. Škoda dvou nepohlídaných standardek, které nás díky nedůrazu stály lepší výsledek. Minsk bral zápas velice prestižně, jelikož pro ně šlo o generálku na pohárový zápas s BATE Borisov. Pro nás ale velmi cenná konfrontace s běloruskou nejvyšší soutěží. Kluky bych určitě rád pochválil.


Fotogalerie

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek