U19: Hráli jsme s chutí, pochvaloval si trenér Vojvodík

K y s u c k é N o v é M e s t o - Start Moravskoslezské dorostenecké ligy se nezadržitelně blíží a Valcíři optimalizují formu. Vypadá to, že je před prvním mistrovským utkáním solidní. Svěřenci trenéra Romana Vojvodíka předvedli proti A-týmu Kysuckého Nového Mesta dobrý výkon a ze Slovenska si odvezli remízu 2:2. Do sestavy se navíc po delší době vrátil David Maceček, nejen kvůli tomu měl kouč staršího dorostu důvod ke spokojenosti.

Trenére, více takových zápasů v přípravě, kvalitní soupeř, kvalitní plocha, kvalitní zápas...
V podstatě tak, jak si řekl. Kvalitní soupeř, kvalitní umělka, kvalitní zápas. Splnilo to parametry, které jsme si představovali. Mužský fotbal v tréninku nenahradíte. Vůbec jsme se neztratili. Myslím, že vzhledem k průběhu utkání je remíza zasloužená. Zápas jsme mohli strhnout na svou stranu jak my, tak domácí. Těší nás, že jsme utkání zvládli. Hráli jsme kombinačně, hráli jsme s chutí, i když věkový rozdíl byl v některých případech opravdu velký. Můžu jen chválit.

Jde vidět, že jde forma před startem soutěže nahoru?
(s úsměvem) Přáli bychom si to, máme to takhle načasované, aby to gradovalo při prvním mistrovském utkání proti Opavě. Doufám, že nám to vyjde. Ale to je přání všech týmů. Zatím nám to sedí. V sestavě, jaké jsme hráli, jsme v podstatě zvládli skoro všechna utkání. Bylo jen pár absencí. Takže spojenost s nasazením a bojovností je od ledna.

Matěj Křenek má v přípravě fantastickou formu, dvakrát se prosadil i proti Kysuckému Novému Mestu, co říct k jeho výkonům?
Doufám, že mu to vydrží. Hraje opravdu s velkou chutí. Prodává svoji rychlost, je ho plné hřiště. Jeho fyzický fond je neuvěřitelný. Jde to opravdu znát, když je na hřišti. Hodně nám pomáhá.

Útok, především duo Chýlek-Křenek, byl v přípravě hodně vytížený. Takže jste určitě uvítal návrat Davida Macečka?
David hrál super, hned v úvodu zařídil penaltu. Na to, že dlouho netrénoval, má za sebou jen pár tréninků v plné zátěži, tak 65 minut, co byl na hřišti, zvládl skvěle. A hlavně byl na hřišti znát, jeho postava, jeho výška, jeho síla. Máme k němu rychlostní typy Chylase a Křeňu, kterým otevírá prostor. To je to, na co bychom chtěli sázet.


REPORT U19: KYSUCKÉ NOVÉ MESTO /A/ - MFK F-M 2:2

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B