Mladší dorostenci mají za sebou kvalitní zápasy

F r ý d e k-M í s t e k - Mladší dorostenci si pro další přípravný víkend pozvali do Stovek týmy Starého Města a Karviné. V ostrém a vyhecovaném utkání porazila U17 dorost Starého Města 3:1. U16 odehrála proti Karviné kvalitní zápas, leč na výhru to nakonec nestačilo. Trenéři si ale zápasy chválili.

U17:  MFK Frýdek-Místek - Staré Město 3:1 (1:1)
Branky FM: 15. vlastní, 45. a 77. Siedlok
Sestava FM: Moják (41. Hatoň) - Hammer, Kolář, M. Merta, Nytra (41. Mokroš) - Cempírek (57. Hodula), J. Mikulenka, K. Merta, Rakovcij - Siedlok, Marciňa (41. Zrůnek). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Zápas měl z obou stran slušnou kvalitu. V mužstvu Starého Města hrálo několik hráčů, kteří prošli našimi žákovskými kategoriemi, takže utkání mělo i svůj prestižní náboj. Bohužel v některých případech to bylo až na hraně regulérnosti. Naštěstí se to obešlo bez zranění. My jsme poměrně slušně kombinovali, ale těžko jsme se prosazovali v předfinální a finální části. Bylo to dáno i dobře organizovanou a důraznou hrou soupeře před svým pokutovým územím. I z tohoto pohledu je chvályhodné, že jsme se i přes tenhle zhuštěný prostor dokázali třikrát gólově prosadit.


U16: MFK Frýdek-Místek - Karviná 2:3 (0:1)
Branky: 47. Klimeš z pk, 69. Šeba (Nevola)
Sestava FM: Müller - Tichánek (20. Vyvial), Střižík, Bartek, Račev (41. Tichánek) - Rimmel (20. F. Šponer), Klimeš, Kaňák, Nevola - Plucnara (30. Rimmel), Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): Herně poměrně vydařené utkání, kdy se nám v některých pasážích dařilo dobře kombinovat a vytvářeli jsme si i slušné příležitosti k ohrožení branky soupeře. O výhře Karviné rozhodly naše individuální chyby, kterých bychom se měli v budoucnu vyvarovat. Za předvedený výkon však kluky chválíme. Také je třeba znova poděkovat hráčům naší U15, kteří i tentokrát odehráli velmi dobré utkání.