Mladší žáci si připsali výhry proti Karviné

F r ý d e k-M í s t e k - V rámci přípravy na jarní část dorazila do Stovek otestovat naše mladší žáky Karviná. V sychravém, nevlídném sobotním počasí nejprve zvítězila U13 na velkém hřišti 3:2, následně porazila soupeře i U12. Která hrála na tradičních rozměrech pro svoji kategorii.

U13: MFK Frýdek-Místek - MFK Karviná 3:2 (2:0)
Branky FM: 4. Michalík, 21. J. Míček (Táborský), 64. Maté 3:1 (Michalík)
Sestava FM: Maruchnič (Strack, Šimeček) - Karas, J. Míček, Teichmann, Vrobel - Šmondrk, Foldyna, Roman, Michalík - Nalewajka, Táborský. Střídali: Matula, Stryja, Grygar, Vavřík, Deingruber, Kabát, Maté. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.

Robert Schedling (trenér Frýdku-Místku): Poslední naše přípravné utkání na velké hřiště (11:11) jsme sehráli proti Karviné. I když jsme první půli vyhráli rozdílem dvou branek, tak v naší hře bylo spoustu nepřesností. Chyběl nám větší důraz nejen v našem předbrankovém prostoru, ale také i v tom útočném. Navíc Karvinští několik svých dobrých příležitostí neproměnili. Po změně stran měl soupeř více ze hry, zápasu by tak nejspíš slušela remíza. Z vítězství máme samozřejmě radost. Nad tak kvalitním týmem, jako je Karviná, se nevyhrává každý den. Pochválit bychom chtěli Maxe Grygara, jeho bojovný výkon byl určitě příkladem pro všechny jeho spoluhráče.


U12: MFK Frýdek-Místek - MFK Karviná 14:5 (3:1, 1:2, 6:0, 1:0, 2:1, 1:1)
Branky FM: Molitor 4, Prepsl 2, Kakara 2, Haselhofer, Hlavatík, Pečiva, Moravec, Meca, J. Žáček.
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Závodný, Hlavatík, Uhlář, Volný, Haselhofer, Prepsl, Molitor, Rodek, Kakara, Hrůzek, T. Rek, Pečiva, Meca, Majer, Moravec, Bojda, Krasula, J. Žáček, Nešetřil. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík. 

Martin Rojíček (trenér Frýdku-Místku): Utkání bylo hráno 3x 20 minut na dvou hřištích. Zápas jsme zvládli dobře, a to jak výsledkově, tak i herně. K vidění bylo spousta krásných fotbalových akcí, kluci si zápas užili a zaslouží pochvalu.