FK Frýdek-Místek - TJ Sokol Dobrá 3:2

F r ý d e k-M í s t e k - Generálku na start Moravskoslezské dorostenecké ligy zvládli Valcíři vítězně. Výhra to však byla kostrbatá. A-tým Dobré se ukázal jako nepříjemný protivník, zatímco našemu celku se příliš nedařilo. V závěru utkání však ukázali svěřenci trenéra Vojvodíka vůli, když dokázali otočit nepříznivý výsledek.
(10.3.2019) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - TJ Sokol Dobrá
3:2


Komentář

Počasí fotbalu příliš nepřálo. Silný vítr, mrholení a občasný déšť, s tím vším se musel vypořádat aktéři utkání. První poločas nepřinesl žádné velké šance. Ze hry se dostávaly oba týmy do šancí jen velmi těžko, a tak hrály prim standardky. Ve 22. minutě nás poslal do vedení rohový kop. Střelu Luďka Macečka ještě gólman dokázal vyrazit, na dorážku Davida Macečka už však nestačil. Bratrská spolupráce a 1:0 pro Valcíře. Soupeř vrátil stejnou mincí. Ve 32. minutě rozehrány roh nakrátko, centr a nepokrytý hráč na malém vápně, který hlavou pohodlně srovnal.

Do kabin jsme ale přesto mohli odcházet veseleji. Ovšem další roh ze 40. minuty skončil pouze na tyči. Byla to akce v podstatě podobná jako při prvním gólu Valcířů. Luděk Maceček pálil, do jeho střelu se vložil ještě bratr David a zvonila tyč. I tak se ale herně domácím první dějství příliš nepovedlo, což dal také trenér o přestávce hlasitě najevo.

Ani druhá půle nebyla pro modrobílé barvy jednoduchá. Přes dobře organizovanou hru soupeře se těžko prosazovalo. Dobrá se navíc snažila hrozit, byť se do žádných větších možností nedostávala. To Lipina ano. V 66. minutě nastartoval na levé straně rychlé nohy Křenek a předložil Petrošovi, jehož pokus z hranice velké vápna brankář vyškrábl konečky prstů. V síti neskončila ani tečovaná střela Křenka. A tak se zablýskalo na druhé straně. V 77. minutě se pískal pokutový kop, který záhy hosté s přehledem proměnili.

Vše nasvědčovalo tomu, že si Dobrá připíše výhru. Nicméně Valcíři nesložili zbraně. V 86. minutě se dostal po Psotově průniku k míči na velkém vápně Pavela, jehož střelu však ještě dokázal gólman výtečně vyrazit. V 88. minutě už ale kapituloval. Po ose Křenek-Packo-Pavela přišel centr na zadní tyč, kde srovnání zařídil Martin Psota. Když už se pak zdálo, že sudí ukončí zápas, chybovali hosté v rozehrávce. Míče se zmocnil Matěj Křenek, poradil si s vyběhnuvším obráncem a zacílil do prázdné brány. V generálce na sobotní start MSDL s Opavou jsme si tak nakonec připsali výhru, byť hra nebyla optimální a soupeř z Dobré byl nepříjemným protivníkem.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Generálka se nám moc nepovedla. Není v podstatě co hodnotit. Výhra 3:2 je asi jediné pozitivum. Jinak to bylo takové zvláštní. Nebylo tam nasazení, nebylo tam nic. Soupeř hrál s chutí, musím jej pochválit. Ale bylo to i tím, že jsme mu to umožnili. Věřím, že kdybychom z 50% odevzdali to, co celou přípravu, tak je utkání rozhodnuto dříve a nemusíme se trápit do konce zápasu.