Přehled zápasů v týdnu od 18.3. do 24.3.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 18. do 24. března 2019.

MUŽI

muži - FC Velké Meziříčí 2:0 (1:0) - branky: Varadi z pk, Duda

DOROST

FK Fotbal Třinec - starší dorost U19 0:0
Sestava FM: Prokel - Kudláček, Bányácski, L. Maceček (89. Šostý), Procházka - M. Míček (31. Psota), Strouhal (70. Bača), Forch, Dudek - Křenek, D. Maceček (86. Koval). Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Pozitivní je, že jsme nedostali po dlouhé době gól, co nás těší. Měli jsme v zápase spoustu standardních situací, bohužel ani jednu jsme nezužiktovali. Naopak jsme mohli inkasovat, výborný výkon však předvedl Jiří Prokel, který chytl Třinci několik šancí. Hra byla lepší, než proti Opavě, byli jsme i lepší na míči, ale jsme zklamání, že jsme ani na druhý pokus na jaře nezvítězili. Bez vstřeleného gólu to zkrátka nejde. Bohužel se nám opět nevyhnulo zranění, už ve 31. minutě musel jít ze hry Martin Míček.

FK Fotbal Třinec - starší dorost U17 1:2 (1:0) - branky FM: 54. Brojač, 77. Rakovcij
Sestava FM: Moják - Hammer, M. Merta, Rakovcij, Brojač (71. Kopčo), J. Mikulenka, Marciňa, Zrůnek (79. Nytra), Siedlok, Murín, Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Hned v úvodu utkání ve 3 minutě jsme si vytvořili vyloženou brankovou příležitost, kterou Honza Marciňa po centru do malého vápna neproměnil. Bohužel, to bylo z naší strany vše, co by se dalo hodnotit pozitivně. Třinec hrál s velkým nasazením, důrazem v osobních soubojích a především jednoduše a rychle dopředu po zisku míče, což korunoval vstřelenou brankou do naší sítě. Naopak my jsme se utápěli ve zbytečném individuálním voděním míče, krátkých neefektivních přihrávkách a velkém množství jednoduchých ztrát, prostě fotbal o ničem. Po poločasové "konzultaci" snad kluci pochopili, že některé zápasy se nedají zvládnout jen technicky a kombinačně, že je třeba hru zrychlit náběhy a kolmou přihrávkou za obranu a někdy i jednoduchým nákopem. A přesně těmito činnosti jsme ve druhém poločase zápas začali ovládat, vytvářet si šance a rozhodli ho ve svůj prospěch po krásných přihrávkách a nábězích za obranu, ze kterých jsme postupovali sami na brankáře a s přehledem Dominikem Brojačem a Markem Rakovcijem vstřelili dvě branky.

Šumperk - starší dorost U18 0:3 (0:1) - branky FM: Procházka, Bača, Křenek
Sestava FM: J. Málek - Koval (74. Nytra), Psota, Pavela, Bača, Křenek, Packo, J. Mikulenka, Procházka (78. Hodula), Pětroš (46. Kolář), Bányácski. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Do zápasu jsme vstupovali s jediným cílem a to zvítězit, což se nám podařilo. Jsme spokojeni jak s výsledkem, tak i s předvedenou hrou. V prvním poločase jsme si vytvořili dost příležitostí, bohužel jsme selhali ve finální fázi. Snažili jsme se útočit po stranách, což se nám dařilo. Ve druhém poločase jsme na hřišti dominovali a přidali další branky. Musím pochválit kluky za výkon a hlavně Matěje Křenka, který zaměstnaval obranu soupeře svým pohybem a rychlostí.

Šumperk - starší dorost U16 0:7 (0:4) - branky FM: Šeba 4, Střižík, Klimeš, Nevola
Sestava FM: Müller (41. Kavka) - Büchi, Račev, Vyvial, Střižík (60. Kolář), Nevola, Hrabec (41. Kulhánek), Plucnara (51. Hodula), Klimeš, Březina, Šeba. Trenéři: Roman Vojvodík a Lukáš Čerňák.

ŽÁCI

SFC Opava - mladší žáci U13 14:4 (5:0, 4:1, 5:3) - branky FM: Nalewajka 2, Michalík, Foldyna
Sestava FM: Maruchnič, Strack - Vrobel, Táborský, Karas, Foldyna, J. Míček, Michalík, Nalewajka, Grygar, Matula, Roman, Šmondrk. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Věděli jsme, že nás na úvod jarní sezony čeká vůbec nejlepší tým naší soutěže. Ale že bude dominance domácích až taková... Opava nám nedala šanci vůbec v ničem, podlehli jsme jí naprosto zaslouženě. Kluky jsme ale pochválili za to, že nepodlehli narůstajícímu skóre a stále chtěli hrát aktivní fotbal. Rozhodla větší fotbalová kvalita a fyzická vyspělost Opavských.  

SFC Opava - mladší žáci U12 8:0 (4:0, 1:0, 3:0)
Sestava FM: Cáder, Strmiska - T. Rek, Haslhofer, Majer, Volný, Hlavatík, Pečiva, Molitor, Bojda, Tvarůžka, J. Žáček, Meca, Prepsl. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
V dnešním zápase nás soupeř přehrál jak fotbalově, tak i důrazem. Šancí jsme si vytvořili málo a počínali jsme si v nich navíc nedůrazně. 

mladší žáci U13 - MFK Vítkovice 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) - branky FM: Michalík 3, Foldyna
Sestava FM: Maruchnič, Strack - Vrobel, Táborský, Karas, J. Míček, Foldyna, Michalík, Rašovský, Nalewajka, Šmondrk, Kabát, Teichmann. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
V dalším mistrovském utkání jsme chtěli odčinit porážku v Opavě, což se povedlo. Z naší strany to byl bojovný a obětavý výkon. Bylo to zkrátka to, co na soupeře platilo. Chtěli jsme především zlepšit naší defenzívu, být důraznější a vepředu efektivnější. To vše se podařilo. I tak jsme ale měli v určitých fázích zápasu štěstí, Vítkovice hrály moc dobře. Jednoznačně to byl tentokráte týmový výkon. Kluky musíme taky pochválit za plnění věcí, co jsme si před zápasem v kabině řekli.

mladší žáci U12 - MFK Vítkovice 1:4 (0:2) - branky FM: Molitor
Sestava FM: Cáder, Strmiska - T. Rek, Haslhofer, Majer, Nešetřil, Volný, L. Hlavatík, Pečiva, Molitor, Bojda, Tvarůžka, J. Žáček, Meca, Prepsl. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Výsledek dnešního utkání nás velice mrzí. V osobních soubojích a důrazu před oběma bránami jsme propadli. Za zápas jsme si vytvořili celkem hodně šancí, ale dali jsme pouze jednu branku. Je sice pěkné, že jsme byli fotbalovější, více drželi míč a byli kombinačně zdatnější. to ovšem na výborně organizovaného soupeře nestačilo. Víme, ve kterých činnostech se musíme hodně zlepšit. Takže kluci, hlavu vzhůru a pojďme makat.

mladší žáci Future U13 - Dobrá 12:1 (4:1) - branky FM: Roman 3, Máté 2, Gongol 2, Kakara 2, Matula, Bardoň, Žáčik
Sestava FM: Strack - Máté, Matula, Roman, Gongol, Krasula, Kakara, Rodek, Bardoň, Tengler, Žáčik. Trenér: Martin Rojíček.

starší žáci U15 - Slovácko - odloženo na 15. května (původně 24.3.)

starší žáci U14 - Slovácko - odloženo na 15. května (původně 24.3.)

PŘÍPRAVKA

ročník 2013 - FK Fotbal Třinec - (středa 20.3. - 16.30 h. | Hala SOU Frýdek-Místek)

ročník 2012 - FK Fotbal Třinec - (čtvrtek 21.3. - 16.30 h. | Hala SOU Frýdek-Místek)

ročník 2010 - halový turnaj - (sobota 23.3 - 8.00 h. | hala Raškovice) KZL

ročník 2011 - halový turnaj - (sobota 23.3 - 8.00 h. | hala Raškovice) KZL

ročník 2012 - halový turnaj - (sobota 23.3 - 8.00 h. a 12.30 h. | hala Brušperk) KZL 3v3

ročník 2010 - halový turnaj - (neděle 24.3 - 8.00 h. | hala Brušperk) KZL

ročník 2012 - triangl - (neděle 24.3 - 9.00 h. | ZŠ Šoupala Poruba) Triangl