FK Třinec - FK Frýdek-Místek 0:0

T ř i n e c - K prvnímu venkovnímu utkání jara se vydal starší dorost na půdu Třince, kde jej čekalo derby. Na góly se v zápase čekalo marně, a tak se oba týmy rozešly smírně. Velkou zásluhu na tom však má brankář Valcířů Jiří Prokel, který pochytal několik šancí soupeře.
17.kolo (22.3.2019) | Třinec
FK Třinec - FK Frýdek-Místek
0:0


Komentář

Třinec měl našemu týmu z podzimu, co vracet, ve Stovkách totiž prohrál 3:1. Trenér Vojvodík dal v bráně šanci teprve patnáctiletému mladíku Jirku Prokelovi, který tak odchytal svůj první zápas za U19. A rozhodně nezklamal, naopak předvedl dobrý výkon a pochytal několik šancí soupeře. To byl hlavní rozdíl mezi oběma týmy, zatímco Valcíři byli na míči o něco lepší, měli více ze hry, nedokázali si vypracovat žádnou větší šanci, a to ani z mnoha standardních sitaucí. Třinec naproti tomu měl možností několik a byl blíže vítězství, narážel však na výborného Prokela.

V první půli tolik práce ještě neměl, byť musel zasahovat při velké možnosti soupeře, v druhé už si připsal hned několik dobrých zákroků. S Třincem jsme se tedy rozešli smírně 0:0. V tabulce nám patří prozatím sedmé místo se ziskem pětadvaceti bodů.

Ohlasy trenérů

Radomír Korytář (trenér Třince): Výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Sice to bylo vyrovnané utkání, ale my jsme měli tři stoprocentní brankové příležitosti ke skórování. Jen Honza Pilch měl dvě, kdy se ocitl sám před brankářem. Herní projev celého mužstva byl slušný, hra mělo tempo, zdravou agresivitu, rychlost, přímočarost. Jen si představuji mít více klidu v kombinaci a jistotu na míči. Jinak utkání hodnotím kladně.



Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Pozitivní je, že jsme nedostali po dlouhé době gól, co nás těší. Měli jsme v zápase spoustu standardních situací, bohužel ani jednu jsme nezužiktovali. Naopak jsme sami mohli inkasovat, výborný výkon však předvedl Jiří Prokel, který chytl Třinci několik šancí. Hra byla lepší, než proti Opavě, byli jsme i lepší na míči, ale jsme zklamání, že jsme ani na druhý pokus na jaře nezvítězili. Bez vstřeleného gólu to zkrátka nejde. Bohužel se nám opět nevyhnulo zranění, už v 31. minutě musel jít ze hry Martin Míček.