Žižka: Kvalitní lavička vám dělá mužstvo

Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího si trenér Valcířů Jan Žižka určitě oddechl. Věděl, že jeho tým získal opět důležité body, ale štval jej herní projev mužstva z prvního poločasu.

„Bezprostřední dojem po utkání je dobrý, jelikož se nám podařilo dva nula zvítězit a máme na svém kontě šest jarních bodů. Ale my se nemůžeme před vlastními fanoušky prezentovat takovou hrou. V prvním poločase jsme si vyloženě koledovali o gól, ne-li o dva. Ve druhé půli sice nějaké zlepšení přišlo, ale stále to není ono. A vymlouvat se na to, že kluci nejsou na hřišti sehraní, to v žádném případě. Vždyť jsme na to měli v přípravě dva měsíce,“ začal s hodnocením posledního zápasu domácí trenér.

Dá se předpokládat, že po té nevýrazné první polovině zápasu nějaká slovní bouřka v kabině nejspíš proběhla. Co jste ale svým svěřencům vyčítal nejvíce?

Že jsme všude byli pozdě a byli hodně statičtí. Bez pohybu se fotbal hrát opravdu nedá. I proto ten náš fotbal v prvním poločase vypadal, jak vypadal. Pak sice nějaké zlepšení přišlo, ale do toho ideálu to má pořád daleko.

Říká se, že když jde na hřiště střídající hráč, tak musí být plnohodnotnou náhradou. Druhý gól v podstatě zařídili oba střídající, když po Vychodilově centru skóroval Duda. S tím musíte být určitě spokojený?

Pokud máte kvalitní lavičku, tak vám to dělá i mužstvo. Je to přesně o tom, že když jde na hřiště střídající hráč, tak celý tým od něj očekává, že hru oživí. Nám střídání vyšlo, podle mě Lukáš Duda odehrál velmi povedený druhý poločas.

Dají se nějak porovnat oba jarní zápasy? Který byl pro váš tým těžší?

Možná se mnou někteří souhlasit nebudou, ale já bych řekl, že oba zápasy byly pro nás těžké. Hráli jsme proti velmi kvalitním celkům. Takže z toho pohledu uhrát dvě výhry a navíc dvakrát udržet nulu vzadu, s tím musí být spokojenost.

Kroměříž i Líšeň znovu body ztratili. Ten tlak jak na vás, tak i na ostatní celky bude narůstat. Asi bude záležet také na tom, jak se kdo s tím dokáže srovnat…

Určitě. O nás se už v zimě začalo psát, že chceme skončit do třetího místa. Čím více se o vás začne psát, tak si vaši soupeři začnou dávat větší a větší pozor. Budou na nás daleko více připraveni, zvláště teď, kdy jsme dokázali do odvet vstoupit vítězně. My ale půjdeme zápas od zápasu. Teď nás čeká další utkání na Vrchovině. Musíme jít k utkání s pokorou a mít se na pozoru.

Po utkání v Kroměříži jste si pochvaloval podporu frýdecko-místeckých fanoušků. Co říkáte na atmosféru teď ve Stovkách?

Že ji vnímáme a kvitujeme. Je super, že lidé chtějí ty kluky na hřišti povzbudit a podpořit. Věříme, že fanoušků dojde na další domácí zápas ještě více.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B