Stoprocentní úspěšnost! U16 rozstřílela Šumperk, dařilo se i U18 a U17

F r ý d e k-M í s t e k - Velmi povedený víkend měly naše dorostenecké týmy U18, U17 a U16. Ze tří zápasů získaly plný počet bodu a to z hřišť soupeřů! U17 otočila vývoj utkání v derby s Třincem a zvítězila 2:1. U18 zvládla důležitý souboj v Šumperku s přehledem a třešničkou na dortu byl pak zápas U16 proti stejnému soupeři. Náš tým rozstřílel šumperskou U17 7:0!

17.k.MSDD-E | U18: FK Šumperk U19 - MFK Frýdek-Místek 0:3 (0:1)
Branky FM: 13. Procházka, 61. Bača, 82. Křenek.
Rozhodčí: Konečný - Slabý, Aberle. ŽK: Andoniu (Š). Diváci: 30.

Sestava Šumperka: Vajda - Morong, Barčík (46. Nguyen), Zapletal, Šumbera, Elšík, Andoniu (70. Horký), Paclík (61. Musílek), Liďák, Bližňák, Körner (59. Žák). Trenér: Zdeněk Opravil.
Sestava FM: J. Málek - Koval (74. Nytra), Psota, Pavela, Bača, Křenek, Packo, J. Mikulenka, Procházka (78. Hodula), Pětroš (46. Kolář), Bányácski. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Do zápasu jsme vstupovali s jediným cílem a to zvítězit, což se nám podařilo. Jsme spokojeni jak s výsledkem, tak i s předvedenou hrou. V prvním poločase jsme si vytvořili dost příležitostí, bohužel jsme selhali ve finální fázi. Snažili jsme se útočit po stranách, což se nám dařilo. Ve druhém poločase jsme na hřišti dominovali a přidali další branky. Musím pochválit kluky za výkon a hlavně Matěje Křenka, který zaměstnaval obranu soupeře svým pohybem a rychlostí.


17.k.MSDL | U17: FK Fotbal Třinec - MFK Frýdek-Místek 1:2 (1:0)
Branky FM: 34. Bora - 54. Brojač, 77. Rakovcij.
Rozhodčí: Šimeček - Macrineanu, Dudek. ŽK: Bora (TRI). Diváci: 32.

Sestava Třince: Mrózek - Borski (71. Ligocki), Safak, Szarzec, Koalovský, Rusz, Ryszaby, Burgo, Kubla, Bora, Lysek (52. Wantulok). Trenéři: Petr Sostřonek a Radek Lanc.
Sestava FM: Moják - Hammer, M. Merta, Rakovcij, Brojač (71. Kopčo), J. Mikulenka, Marciňa, Zrůnek (79. Nytra), Siedlok, Murín, Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Hned v úvodu utkání ve 3. minutě jsme si vytvořili vyloženou brankovou příležitost, kterou Honza Marciňa po centru do malého vápna neproměnil. Bohužel, to bylo z naší strany vše, co by se dalo hodnotit pozitivně. Třinec hrál s velkým nasazením, důrazem v osobních soubojích a především jednoduše a rychle dopředu po zisku míče, což korunoval vstřelenou brankou do naší sítě. Naopak my jsme se utápěli ve zbytečném individuálním voděním míče, krátkých neefektivních přihrávkách a velkém množství jednoduchých ztrát, prostě fotbal o ničem. Po poločasové "konzultaci" snad kluci pochopili, že některé zápasy se nedají zvládnout jen technicky a kombinačně, že je třeba hru zrychlit náběhy a kolmou přihrávkou za obranu a někdy i jednoduchým nákopem. A přesně těmito činnosti jsme ve druhém poločase zápas začali ovládat, vytvářet si šance a rozhodli ho ve svůj prospěch po krásných přihrávkách a nábězích za obranu, ze kterých jsme postupovali sami na brankáře a s přehledem Dominikem Brojačem a Markem Rakovcijem vstřelili dvě branky.


17.k.MSDD-E | U16: FK Šumperk U17 - MFK Frýdek-Místek 0:7 (0:4)
Branky FM: 17., 30., 58. a 74. Šeba, 14. Střižík, 27. Klimeš, 65. Nevola.
Rozhodčí: Slabý - Konečný, Aberle. ŽK: Liďák - Klimeš. Diváci: 30.

Sestava Šumperku: Žanda - Churavý, Liďák (34. Zatloukal), Holan (62. Körner), Žák (51. Elšík), Horký, Karkoška (41. Přikryl), Nguyen, Klimek (58. Dostál), Musílek, Jecu. Trenér: Jakub Bauer.
Sestava FM: Müller (41. Kavka) - Büchi, Račev, Vyvial, Střižík (60. Kolář), Nevola, Hrabec (41. Kulhánek), Plucnara (51. Hodula), Klimeš, Březina, Šeba. Trenéři: Roman Vojvodík a Lukáš Čerňák.

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Klukům není v utkání co vytknout, zaslouží pochvalu, hráli s chutí, elánem a podali opravdu skvělý výkon, který vyjádřili i gólové. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili a celému utkání dominovali.