Po třináctce míří na finále Ondrášovky také dvanáctka

This text will be replaced
Mladší žáci kategorie U12 se o víkendu představí na neoficiálním Mistrovství České republiky, které se koná v Rokycanech.

Na dvou hřištích v Rokycanech proběhne o víkendu 20. a 21. května finálové klání Ondrášovka Cupu pro věkovou kategorii U12. Na západ Čech se tak sjede čtyřiadvacet týmů, které si svou účast musely vybojovat v kvalifikačních blocích. Mladí Valcíři se o postup poprali ve skupině, která se odehrála v Lipníku nad Bečvou a kde skončili druzí za vítěznou Žilinou. "Kluci si vybojovali postup velmi kvalitními výkony, kdy jim v Lipníku byli za soupeře celky jako Slovácko či Žilina," řekl hlavní trenér U12 Radek Šmíd. "Ve finále chceme určitě na tyto výkony navázat a pak se snad dostaví i nějaký kvalitní konečný výsledek, i když nám naši starší kolegové z U13 nastavili laťku vcelku vysoko. Důležité je, aby si kluci tento finálový turnaj užili, protože ta porce zápasů bude obrovská. On vlastně celý víkend bude pro ně náročný. Není to z naší strany alibismus, ale chceme hrát dobré zápasy a až poté se budeme dívat dál," řekl krátce před odjezdem na neoficiální Mistrovství ČR Šmíd.

Ještě než se svěřenci trenérské dvojice Radek Šmíd a Martin Rojíček do západních Čech vydají, vyzpovídali jsme kapitána týmu Lumíra Krejčího.

Účast na tomto prestižním turnaji jste si museli vybojovat v kvalifikaci, která se konala v Lipníku. Jak vzpomínáš na tento turnaj, kde jste skončili druzí za Žilinou?

Myslím si, že jsme tam neodehráli špatný turnaj, ale jestli ve finále budeme chtít dostáhnout dobrých výsledků, budeme muset předvést ještě lepší výkon, než v kvalifikaci.

Probojovali jste se mezi 24 nejlepších týmů z ČR i Slovenska. Jaké si dáváte, jako tým, pro finálový turnaj cíle?

Chceme předvést co nejlepší výkon a ukázat, že do těch Top družstev z Čech i Slovenska patříme. Určitě už máme zkušenosti s některými tými, se kterými jsme hráli v přípravných zápasech. I proto víme, co na ně bude platit.

V základní skupině narazíte na takové týmy, jako Ostrava, Slavia, Zbrojovka, Teplice či Dukla. Máte z těchto celků obavy, nebo si na své soupeře věříte?

Máme z těch týmů respekt, ale v žádném případě to není strach. S takovými celky nehrajeme každý den a proto chceme předvést nejlepší fotbal, který umíme a ukázat, že na tomto turnaji jsme zaslouženě.

Vy si špatně nevedete ani v ligové soutěži. Jak ji momentálně z tvého pohledu kapitána hodnotíš?

Máme před sebou poslední čtyři zápasy a zatím jsme první před ostravským Baníkem. Já doufám, že předvedeme takové výkony, abychom to první místo v soutěži udrželi.

Který tým ve vašem ročníku patří k nejlepším v republice?

Myslím si, že k nejlepším patří Sparta a Slavia Praha.

Jaké jsou podle tebe silné a slabé stránky týmu U13?

Silné stránky jsou v tom, že když dáme gól, chceme hned přidat další. A slabé stránky, že když gól naopak dostaneme, tak hned máme hlavy dole a přestáváme hrát. Někdy taky podceníme soupeře, a to se nám pak nevyplácí.


PROGRAM
sobota 20. 5.:
Zbrojovka Brno - FM 0:0
FM - MŠK Púchov 2:0 (branky FM: M. Málek, D. Němec)
FK Teplice - FM 1:2 (M. Málek 2)
FM - Bohemians 1905 0:2
SK Benešov - FM 0:0
FM - Dukla Praha 1:1 (M. Málek)
FK Pardubice - FM 0:1 (M. Málek)
FK Mladá Boleslav - FM 0:0
FM - 1. SK Prostějov 0:0

neděle 21. 5.:
FC Baník Ostrava - FM 2:0
FM - SK Slavia Praha 0:2

Výsledky stříbrné skupiny:
FM - FC MAS Táborsko 0:0
MFK Vítkovice - FM 1:1 (D. Němec)
FM - FC Vysočina Jihlava 0:0
MŠK Žilina - FM 0:0
FM - České Budějovice 1:2 (Žáček)
Hradec Králové - FM 1:0


Výsledky našich mládežníků můžete on-line sledovat VÝSLEDKY a nebo také v přímých přenosech na webovém portále TV Com.

Držíme Vám palce!!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B