U17 a U16 pokračují v úspěšných sériích!

F r ý d e k-M í s t e k - Dorosty měly uplynulý víkend ve znamení bitev s Kroměříží. U17 i U16 prodloužily svoje úspěšné série. Sedmnáctka zvítězila už posedmé v řadě, U16 drží po remíze 2:2 sérii sedmi zápasů bez prohry. U18 bohužel důležitou bitvu proti Hanákům prohrála, když nezachytila začátek utkání.

18.k.MSDD-E | U18: MFK Frýdek-Místek - SK HS Kroměříž 1:2 (1:2)
Branky FM: 40. Siedlok - 11. Vojáček, 13. Krejčíř.
Rozhodčí: Ham - Broskevič, Farnik. ŽK: D. Maceček (FM). Diváci: 15.

Sestava FM: Prokel - Koval, Šostý, Bača, Pavela - Siedlok (30. Nytra), Psota, Bányácski, Zrůnek - D. Maceček (80. Kulhánek), Pětroš (70. Cempírek). Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Sestava Kroměříže: Solař - Štěpják, Košárek, F. Raška (82. Janál), Vojáček, Jeřábek (46. Zavadil), Krejčíř, Šupčík, Sigmund, Lysák, Pospíšil. Trenéři: Jiří Buksa a Vladimír Mlčoch.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): V utkání jsme chtěli pochopitelně zvítězit, bohužel rozhodlo prvních dvacet minut, kdy jsme byli pasivní a neorganizovaní a soupeř nás potrestal dvěmi brankami. Poté jsme začali kombinovat drželi jsme balón a začali si vytvářet šance, do poločasu jsme snížili. Druhý poločas byl z naší strany kvalitní, bohužel jsme selhali v koncovce. I tak musím kluky pochválit, makali do poslední minuty se snahou zvrátit výsledek v náš prospěch.


18.k.MSDL | U17: MFK Frýdek-Místek - SK HS Kroměříž 4:0 (1:0)
Branky FM: 3. a 72. Zrůnek, 43. Cempírek, 65. Marciňa.
Rozhodčí: Zavřel - Krupa, Silný. ŽK: Hammer (FM). Diváci: 50.

Sestava FM: Moják - Hammer, M. Merta, Rakovcij (68. Nytra), J. Mikulenka, Marciňa, Zrůnek (74. Hodula), Kolář, Siedlok (65. Kopčo), Murín, Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Sestava Kroměříže: Peter (41. Solař) - Daněk, Pospíšil, Švajda, Joura (55. Jiřík), Pospíšilík (41. Dočkal), Fekar (55. Večerka), Dušek, Pecina, Dobrý, Kozubík. Trenér: Ondřej Mrázek.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Vítězství zasloužené, ale nerodilo se vůbec lehce. Už ve 3 min. jsme šli do vedení, kdy Zrůnek prostřelil brankáře Kroměříže a vypadalo to nadějně. Ovšem soupeř se nezalekl, hrál velmi dobře, byl silný na míči, pohyblivý, zdravě agresivní a vytvořil si 2-3 nebezpečné situace před naší bránou, které naštěstí neproměnil. My jsme zbytek poločasu působili dost nevýrazně, bez nějaké velké herní aktivity a hlavně řešení předfinální a finální části hry se nám moc nedařilo. Tak jako v předchozích zápasech jsme o vítězství rozhodli ve 2.poločase. Hned v úvodu jsme vtřelili Kubou Cempírkem druhý uklidňující gól, zvýšili jsme aktivitu a vytvářeli si zajímavé herní situace na polovině soupeře směřující k ohrožení branky. I přes neproměněnou penaltu jsme další dvě takové příležitosti dokázali Marciňou a znovu Zrůnkem proměnit a výsledek navýšit na konečných 4:0.


18.k.MSDD-E | U16: MFK Frýdek-Místek - SK HS Kroměříž 2:2 (1:1)
Branky FM: 4. a 54. Šeba - 10. Kvasnička, 73. Švajda.
Rozhodčí: Broskevič - Farnik, Ham. ŽK: Večerka (K). Diváci: 20.

Sestava FM: Kavka - Vyvial, Březina, Büchi, Račev - Plucnara (41. Rimmel), Jurga (36. Cempírek), Klimeš, Hrabec (41. Kulhánek) - Střižík, Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Sestava Kroměříže: Peter - Tepera, Jiřík (62. Solař), Pospíšil, Nohava, Bíbr, Večerka, Hendrych (64. Dočkal), Švajda, Dobrý, Kvasnička. Trenéři: Ondřej Mrázek a Jiří Buksa.

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): Ve druhém domácím utkání jarní části soutěže jsme narazili na fyzicky vyspělejšího, kvalitního soupeře, který měl v první půli mírnou optickou převahu. I přes řadu nepřesností jsme předvedli několik slibných, kombinačních akcí, z nichž pouze tu první výborně zakončil Sebastian Šeba. Ve druhém dějství se nám podařilo hru vyrovnat, místy jsme měli i navrch, opět jsme šli po pěkné akci do vedení, avšak soupeř díky svému důrazu v pokutovém území dokázal chvíli před koncem zápasu vyrovnat.