FK Frýdek-Místek - TJ Jiskra Rýmařov 1:0

Díky gólu Václava Vašíčka porážíme doma Rýmařov těsně 1:0. Valcíři si navíc připsali další čisté konto.
19.kolo (6.4.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Jiskra Rýmařov
1:0


Komentář

Ještě než utkání s Rýmařovem začalo, vzpomněli si všichni přítomní ve Stovkách minutou ticha nedávné úmrtí Františka Nováka (78), který v našem klubu dlouhá léta působil ve funkci hlavního pořadatele.

Domácí trenér musel ještě před utkáním řešit nucené změny v sestavě. Do ní se po nemoci vrátil Kaizar, ale do hry nemohli zasáhnout Literák s Bialkem. Poprvé tak od začátku střetnutí dostali šanci Ságner (ten do Stovek zavítal v úvodu sezony z Hlučína) s Dudou.

První pětačtyřicetiminutovka byla uplakaná, stejně jako sobotní počasí. Hosté sice už v úvodní minutě pozapomněli na Hykela, ale jeho následná přihrávka do pokutového území nikoho z jeho spoluhráčů nenašla. Ve 4. minutě to byli znovu hráči v modrých dresech. Po Hýblově centru se k zakončení dostal Vyskočil, ale ani jeho rána si skulinku za zády brankáře Kameníka nenašla. A tak mohlo udeřit na druhé straně. V 10. minutě se krásně do míče opřel zpoza velkého vápna Dydowicz a jeho rána se zastavila až na břevně Kofroňovy branky. Domácím borcům jakoby scházela jiskra, a tak si Rýmařovští ve zbytku prvního poločasu v poklidu pohlídali bezbrankový stav.

Rovněž i začátek druhé půle patřil Žižkovým svěřencům. V 50. minutě měli Valcíři dobrou příležitost ze standardní situace. K míči se postavil Mozol a brankář Kameník měl co dělat, aby jeho jedovku vyrazil s pomocí břevna mimo svou branku.

V 63. minutě poslal frýdecký trenér Jan Žižka do hry třetího útočníka, když Dudu vystřídal Gomola. A o chvíli později se poprvé měnilo skóre zápasu. K míči se ve velkém vápně soupeře dostal Vašíček, který křižnou střelou přeci jen překonal rýmařovského gólmana – 1:0.

V 72. minutě se mohl Gomola odvděčit trenérovi za důvěru, když se dostal za obranu soupeře, ale hlavou nemířil přesně. Těsné vedení si poté naši chlapci dokázali v poklidu pohlídat a do tabulky si připsali další tři body a „opět“ čisté konto!!

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí Valcíři v neděli 14. dubna, kdy se od 10.15 hodin představí v Uničově.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Pro nás to jsou tentokráte hodně vydřené body. O to si jich ceníme více. Co nás ale potěšilo, tak je další nula vzadu. Bylo to tentokráte o něco těžší, jelikož nám vypadli hned tři hráči základní sestavy, ale to samozřejmě neomlouvá náš předvedený výkon. I tak je mi jasné, že se našim fanouškům herní projev nelíbí. Kdybych tak uměl mávnout tím kouzelným proutkem a změnil to. Bereme to však tak, že někdy se nedaří, ale máte ty vydřené tři body a nulu vzadu.



Fotogalerie

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B