FK Frýdek-Místek - FK Třinec 1:0

This text will be replaced
Okresní El Clásico skončilo lépe pro Lipinu!
3.kolo (12.8.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Třinec
1:0


Komentář

El Clásico, čili okresní derby mezi Lipinou a Třincem, vyznělo bodově pro domácí. Do Stovek přijel tým, který v posledních pěti zápasech vždy vyhrál. Porazili v poslední přípravě na HETligu Baník Ostrava 5:2, v MOLCupu postoupili již do třetího kola, když vyřadili divizní Havířov (7:3) a SK Tatran Ždírec (4:0) a v prvních dvou kolech FNL porazili Varnsdorf 1:0 a doma Příbram 2:1. Takže suma sumárum, přivítali jsme na domácí půdě lídra soutěže.

Od začátku bylo toto derby velmi opatrné, přesto měli třinečtí více míč na svých kopačkách, ale výraznější šanci si nevytvořili. Stejně tak i domácí. Případné centry či pokusy o střely blokovaly obrany obou týmů nebo sbírali brankáři. Třinečtí zahrávali velké množství rohových kopů, ale nic z nich nevytvořili. Naopak domácí, jich mnoho neměli. Ale právě jeden z mála rohů Lipiny znamenal změnu skóre! To Valcíř Šumský si vzal ve 44. minutě míč a zahrál jej z pravé strany do šestnáctky, Petr Literák hlavou nasměřoval míč k brance kde stál Matěj Biolek a pohotově hlavou zavěsil - 1:0!

Stejná písnička se odehrávala i v druhém poločase. Třinečtí chtěli vyrovnat a tlačili se k naší brance. Střídáním posílili útok. V 59. minutě však opět Nicolas Šumský zpracoval na šestnáctce přihrávku od Kovaříka a vystřelil jen těsně vedle levé tyče Palečkovy branky! Třinecký strážce brány se jen za míčem ohlédl! V 66. minutě zahrozili hosté, kdy z levé strany jeden z třineckých protlačil míč až do malého vápna a Šumbera ve skluzu trefil břevno Bučkovy branky! Třinečtí tlačili a začalo se na zelené ploše i přiostřovat. Žlutilo se hlavně před očima Valcířů, což bylo přijímáno s velkou nevolí našimi hráči, trenéry i fanoušky. Třinečtí chtěli stupňovat tlak, čímž se tevíral prostor v jejich obraně. Toho využil v 85. minutě Slaninka, který pronikl po pravé straně až do šestnáctky hostí, ale nakonec z této akce nic nebylo, přestože zákrok hostující obrany vypadal na faul v pokutovém území. Čas ubíhal velice pomalu a v 90. minutě navíc při úniku hostujícího hráče zatáhl za záchrannou brzdu Petr Literák a viděl druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Rozhodčí nastavil nekonečných šest minut! Obrana domácích odolávala bez větších obtíží třineckým nájezdníkům. A tak to vyzkoušel již v 95. minutě z dálky Kateřiňák a za Bučkem se už podruhé rozezvučelo břevno! A to byla labutí píseň třineckých. Rozhodčí odpískal konec utkání a tři body zůstaly tentokrát doma.