Valcíři podpořili akci Daruj krev s Lipinou

Nadační fond Pavla Novotného uspořádal ve spolupráci s fotbalovým klubem MFK Frýdek-Místek a Krevním centrem, s.r.o., akci s názvem Daruj krev s Lipinou.

Fotbal, to není jen sportovní fenomén, ale patří k němu i různé společenské a dobročinné akce. Jedné takové s nádechem dobročinné, se zúčastnili v tomto týdnu také fotbalisté našeho klubu. "Společná aktivita s fotbalovým klubem začala už před dvěma měsíci a já moc děkuji celému vedení MFK, ale také i fotbalistům tamního A týmu v čele s trenérem Janem Žižkou," nechal se slyšet sám zakladatel Nadačního fondu Pavla Novotného.

K této akci se ale nepřipojili pouze samotní hráči, svou krev přišli darovat také i příznivci našeho fotbalového klubu. "To nejcennější, co člověk má a může i darovat, přišlo do Krevního centra darovat přes třicet lidí. A my vám všem za to strašně moc děkujeme. Určitě akci zopakujeme i v následujících letech. Fotbalistům přeji úspěšné tažení třetiligovou soutěží a pokud možno, aby se jim už v letošní sezoně splnil sen o návratu do druhé nejvyšší soutěže," popřál hráčům i klubu MFK Frýdek-Místek Pavel Novotný.

Svou krev přišel darovat i náš nejlepší střelec sezony, útočník Adam Varadi. "Přiznám se, že to pro mě byla holá premiéra," usmál se kanonýr Valcířů. "Myslel jsem si ale, že to bude pro mě daleko horší zážitek, jelikož jehly já moc nemusím. Když to však pomůže dobré věci, tak rád vždy pomůžu. Určitě půjdu svou krev darovat znovu," dodal Varadi.

"Takovou akci jenom vítám a schvaluji. Člověk nikdy ve svém životě neví, kdy sám bude potřebovat krev druhého, no a když je taková akce pro dobro věci, jsem jednoznačně pro její konání. A řeknu ještě tak, moc si vážím těch, co svou krev darují. Děkuji jim," pověděl hlavní trenér našeho A týmu, Jan Žižka.

Celou fotogalerii z akce najdete v odkaze ZDE

Fotogalerie