Přehled utkání v týdnu od 15. do 21.4.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 15. do 21. dubna 2019.

MUŽI

Uherský Brod - muži 0:1 (0:0) - branka FM: Varadi

DOROST

SK Uničov - mladší dorost U16 2:0 (2:0)
Sestava FM: Müller - Vyvial, Büchi, Březina, Račev - Plucnara (41. Rimmel), Klimeš, Hrabec, Kulhánek - Jurga (54. Kavka), Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V tomto utkání jsme bohužel tahali za kratší konec. Domácí dokonale využili fyzické a silové převahy a prakticky k ničemu nás nepustili. Klukům se nedá upřít snaha a nasazení, tentokrát jsme ale na soupeře nenašli žádnou protizbraň.

SK Uničov - starší dorost U18 1:1 (0:0) - branka FM: 69. Pavela
Sestava FM: Rusek - Koval, Hammer, Šostý, Kopčo (68. Pavela) - Psota, Strouhal, Bača, M. Míček (46. Míček) - P. Kováč, Pětroš (55. Bányácski). Trenéři: Lukáš Čerňák a Radomír Dian.
Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který doma ještě neztratil žádný bod. V prvním poločase byla hra vyrovnaná, bez větších šancí, rychle jsme dostupovali soupeře a nutili ho k chybám, celkem slušně jsme kombinovali. Ve druhém poločase jsme začali Uničov přehrávat a vytvářet si šance. Nejprve Kopčo neprostřelil gólmana, poté střídající Pavela po odraženém balónu prostřelil vše a vedli jsme. Po chvilce mohlo být rozhodnuto, ale Psota nedal v samostatném úniku, nastřelil břevno. Blížil se konec zápasu, když už si všichni mysleli, že se nemůže nic stát, přišel centr z pravé strany na zadní tyč a bylo srovnáno. Bohužel, po výborném výkonu všech hráčů a náročném stylu hry, kterým jsme se prezentovali. je bod málo. Kluci, jsou si toho vědomi, že musí být koncentrovaní a zodpovědní do závěrečného hvizdu.

FC Baník Ostrava U18 - starší dorost U19 3:1 (1:1) - branka FM: L. Maceček
Prokel - D. Maceček, L. Maceček, Bányácski, Křenek (85. Pětroš), Dudek, Procházka (82. Šostý), Forch, Pavela, Packo (46. Bača), Koval (61. Psota). Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Byl to zajímavý zápas, už z toho pohledu, že v kádru Baníku bylo šest hráčů, kteří prošli Frýdkem-Místkem. Kluci odevzdali na hřišti maximum, chybělo i trochu štěstíčko. Dlouhý čas byl nerozhodný stav, v závěru jsme bohužel inkasovali dva góly. Vstup do utkání se nám přitom povedl, dostali jsme se do vedení, které jsme vzápětí ještě mohli navýšit a soupeře tím možná zlomit. Bohužel jsme ale šanci neproměnili a Baník po našem zaváhání srovnal. Posléze jsme mohli jít znovu do vedení, v obrovské šanci nás dvakrát zastavila branková konstrukce. Nutno ale podotoknout, že i Baník nastřelil dvakrát břevno. Těžké zápasy, které máme na jaře za sebou, Opava, Olomouc, Zbrojovka, Baník, jsme výsledkově nezvládli, i když to herně nebylo špatné. Za poctivou práci, kterou hráči odvádí, se to ale musí zlomit.

FC Baník Ostrava U16 - mladší dorost U17 5:1 (3:1) - branka FM: Šeba
Sestava FM: Hatoň - Mokroš, Merta M., Hammer, Nytra - Kopčo (70. Račev), Brojáč (38. Klimeš), Marciňa, Cempírek - Šeba (67. Hodula ), Zrůnek
V derby utkání s Baníkem jsme po většinu utkání hráli proti favoritovi poměrně vyrovnanou partii, byť tomu výsledek neodpovídá. Už ve 4 min. jsme po rychlém brejku šli do vedení, kdy Sebastian Šeba prostřelil domácího brankáře. Ovšem hned za chvíli Baník vyrovnal, kdy jsme nedokázali několikrát když jsme měli možnost dostat míč pryč z našeho pokutového území. Do poločasu jsme inkasovali ještě jednou střelou z úhlu na zadní tyč. Do druhého poločasu jsme šli s tím, pokud možno neinkasovat a trpělivě čekat na příležitosti, které si vytvoříme. A to se nám dařilo, kdy jsme mohli Cempírkem nebo Zrůnkem vyrovnat. Rozhodující moment utkání nastal 12 minut před koncem, kdy jsme úplně zbytečně a naivně faulovali domácího hráče, který měl těžký míč na zpracování po prudkém centru. Baník penaltu proměnil na 3:1 a do konce zápasu přidal po zklamání a ztrátě koncentrace našich hráčů ještě dvě branky.

ŽÁCI

mladší žáci U13 - ŠSK Bílovec 9:3 (3:1, 4:1, 2:1) - branky FM: 18. a 52. Foldyna, 3. Michalík, 21. Roman, 33. Táborský, 44. Šimeček, 51. Stryja, 71. Teichmann, 82. Šmondrk
Sestava FM: Maruchnič, Strack - Techimann, Stryja, Vrobel, Tománek, Matula, Táborský, Karas, Nalewajka, Michalík, Foldyna, Roman, Deingruber, Grygar, Kabát, Šmondrk, Šimeček. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.

mladší žáci U12 - ŠSK Bílovec 13:0 (2:0, 4:0, 7:0)branky FM: 13. a 87. Molitor, 15. a 78. D. Tvarůžka, 33. a 37. Moravec, 50. a 78. Tvarůžka, 80. a 82. J. Žáček, 41. Pečiva, 62. V. Majer, 72. Bojda
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Rek, Gongol, Haslhofer, Moravec, Nešetřil, Volný, L. Hlavatík, Pečiva, Molitor, Bojda, Tvarůžka, Žáček, V. Majer, Meca, D. Prepsl, Hrůzek, D. Kakara, Krasula, Uhlář. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.

FC Viktoria Plzeň - starší žáci U15 5:0 (3:0)
Sestava FM (1. pol.): Folta - Šponer, Pešek, Bártek, A. Kowalczyk - Barčák, Berek, M. Mikulenka, Maléř - Stareček, Kocián. (2. pol.): Dragon - F. Kowalczyk, Ševčík, Vykopal, L. Rek - Sušeň, Veselý, Kaňák, Maléř (41 P. Němec) - Králík, Stareček (50. Berek). Trenéři: Lubomír Macíček, Miroslav Poledník a Adam Filip.
V přátelském utkání proti Viktorii Plzeň jsme protočili všechny hráče. Bohužel soupeř byl velice kvalitní a zaslouženě zvítězil. Plzeň hrála velice důrazně a s tímto způsobem hry jsme měli problém se soupeři vyrovnat. Samozřejmě je dobré hrát taková kvalitní utkání, ve kterém vidíme na čem máme zapracovat a poučit se.

FC Viktoria Plzeň - starší žáci U14 9:2 (5:1) - branky FM: Švrček, Hlosta
Sestava FM: Pohludka (36. Řeha) - Jedlička (36. Pikonský), V. Míček, Cudzik (58. Kunčík), Žiga (36. Pastucha) - Kunčík (36. Ježík), Hlosta (55. Švrček), Zdražil (36. D. Němec), Michalík (36. Táborský) - M. Málek, Švrček (36. Rašovský). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Velmi těžký soupeř z řad Top týmů. Všichni hráči dostali dost prostoru a poznali, že cesta k úspěchu ve fotbale je dlouhá a práce na sobě důležitá. 

starší žáci U15 - mezinárodní turnaj Bayern Trophy (20. - 21. 4., TSV Allershausen, Německo)
Výsledky MFK FM: - TSV Allershausen (D) 7:0, - Polisportiva Bienate Magnago (ITA) 1:0, - Sipag Kaya FC (SUI) 4:1. Čtvrtfinále: FM - j.v.c Cuijk (NL) 0:1. O 5. - 8. místo: FM - ASD Unione Graticolato (ITA) 2:1 po pen. O 5. místo: FM - TuS BW Königsdorf 0:2
Konečné pořadí: 1. FKM Vysočina Jihlava, 2. j.v.c. Cuijk, 3. FK Baník Sokolov, 4. Be Quick 1887, 5. TuS BW Königsdorf, 6. MFK Frýdek-Místek, 7. ASD Unione Graticolato, 8. ASD Low Ponte...

starší žáci U14 - mezinárodní turnaj Bayern Trophy (20. - 21. 4., Sportpark Allershausen, Německo)
Výsledky MFK FM: - ASD Unione Graticolato (ITA) 0:1, - Polisportiva Bienate Magnago (ITA) 6:0, - Rapid Lugano (SUI) 1:2.
O umístění: FM - ASD Barca Reno (ITA) 3:0 (Michalík, Táborský, D. Němec), - U.S. Setignanese (ITA) 3:1, - E.S. Boulazac (FRA) 6:0.
Konečné pořadí: 1. FKM Vysočina Jihlava, 2. ASD Unione Graticolato-1, 3. FK Baník Sokolov, 4. Arse Floreffe, 5. Csepel Hungary, 6. ASD Unione Graticolato-2, 7. Rapid Lugano, 8. La Dominante, 9. MFK Frýdek-Místek ...
Po smolném úvodním zápase, který jsme prohráli gólem z poslední mintuy, jsme ve velkém tempu nastoupili proti italskému Magnagu. Již ve 4. minutě však Italové v divoké přestřelce inkasovali branku, když jejím autorem byl Hlosta. Územní převaha našeho celku pokračovala i v následujících minutách a po nádherné akce v 9. minutě zvyšoval Švrček na 2:0. Za zmínku ještě stojí velmi přátelský, ale taky emotivně naladěný temperamentní realizační tým Italů. Hra však pokračuje dál, italský tým občas kouše v útoku, ale naši chlapci jsou rychlejší. Jsme svědky hezkých osobních soubojů, oko bystrého diváka je občas trochu zmateno. Hosté hrají v dresech se šerpou (opačnou, než máme my). My však víme, že modrá-bílá, to je síla. Hra v závěru střetnutí graduje, jezdí se nahoru dolů. Ve 21. minutě se i brankář Řeha blýsknul bravurním zákrokem. Již o dvě minuty později střelou zpoza šestnáctky zvyšuje Rašovský na 3:0 a po něm se ještě trefuje V. Míček, Kunčík a znovu Švrček. Ve třetím zápase jsme nastoupili proti švýcarskému Luganu a bohužel jsme zápas smolně prohráli vlastním gólem 1:2.

PŘÍPRAVKA

Sedliště - ročník 2008 (úterý 16. 4. - hř. Sedliště, 16.00 h) okres

Sedliště - ročník 2009 (středa 17. 4. - hř. Sedliště, 16.00 h) okres

ročník 2010 - turnaj (pátek 19. 4. - hř. Stovky, 9.30 h)

Hnojník - ročník 2010 (sobota 20. 4. - hř. Hnojník, 9.00 h) okres

ročník 2008 - MFK Karviná (sobota 20. 4. - hř. Stovky, 10.00 h) PU