Muži potěšili o Velikonocích děti v nemocnici

Valcíři se v krátké době zúčastnili další charitativní akce, která znovu proběhla v úzké spolupráci našeho klubu s Nadačním fondem Pavla Novotného.

Cílem třetiligového A týmu není v letošní sezoně pouze těšit frýdecko-místecké fanoušky fotbalem, ale také se i aktivně zapojovat do různých charitativních projektů. V tomhle Valcíři zdárně pokračují v úzké spolupráci s Nadačním fondem Pavla Novotného. Na jejich podporu dobrovolnictví jste přispěli před nedávnem i vy, fanoušci, a to zaplacením vstupného při domácím střetnutí s Velkým Meziříčím, kdy se podařilo vybrat a následně darovat krásných 15 000 Kč.

Další společnou akcí byl den, kdy jste se mohli aktivně podílet darováním své krve či plazmy – Daruj krev s Lipinou. „To nejcennější, co člověk má a může i darovat, přišlo do Krevního centra darovat přes třicet lidí. Určitě tuto akci zopakujeme i v následujících letech. Fotbalistům přeji úspěšné tažení třetiligovou soutěží a pokud možno, aby se jim už v letošní sezoně splnil sen o návratu do druhé nejvyšší soutěže,“ popřál hráčům i klubu MFK Frýdek-Místek Pavel Novotný.

Třetí společná akce byla naplánována na Velikonoční pondělí, kdy se hráči A týmu vydali do Nemocnice Frýdek-Místek, aby v tento sváteční den, kdy chlapci nahání karabáči dívky, potěšili děti, které musí trávit momentálně svůj čas na nemocničním lůžku. Společně s paní Simonou Honsovou z Nadačního fondu Pavla Novotného, se za malými pacienty na dětské oddělení vydali Daniel Bialek, Adam Varadi, Michal Skwarczek, Matěj Hýbl, Jan Hruška a trenér A mužstva Jan Žižka. „Mám upřímnou radost z toho, jak místní fotbalisté děti potěšili. Byl na nich patrný nejen úžas, ale i nadšení. Dovolte mi proto, alespoň touto cestou, vám všem moc poděkovat,“ pověděla Miroslava Vaňková, vrchní sestra dětského oddělení NMFM.

„Takové akce v kabině jen kvitujeme. Ono není příjemné v jakékoliv době a zvláště teď o svátcích, trávit chvíle v nemocnici. Navíc je to ta nejkrásnější věc, když můžete děti obdarovat a trochu jim tam zvednout i tu náladu,“ svěřil se kouč Valcířů Jan Žižka, který kvitoval, že s ním do nemocnice šli i samotní fotbalisté MFK. „Kluky jsem v kabině vůbec nemusel přemlouvat. Když se řeklo, že se půjde o Velikonocích za dětmi, tak se chlapi sami hlásili. Skoro bych řekl, že to brali jako svou povinnost. A já jim, jako trenér, za to děkuji,“ dodal.

„Samozřejmě jsme moc rádi, že můžeme spolupracovat s fotbalovým klubem MFK Frýdek-Místek. Jsme potěšeni, že jsme dětem mohli o svátcích alespoň trochu udělat radost, i proto se už nyní těšíme na další společné akce s vaším klubem,“ sdělil Pavel Novotný, předseda správní rady Nadačního fondu Pavla Novotného.

Více fotografií naleznete ZDE

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B