Dvanáctka na turnaji ve Vsetíně devátá

Nejmladší žáci MFK Frýdek-Místek se o uplynulém víkendu zúčastnili mezinárodního turnaje O pohár hejtmana Zlínského kraje, který se konal ve Vsetíně.

O minulém víkendu jsme měli možnost se zúčastnit kvalitně obsazeného turnaje O pohár hejtmana Zlínského kraje. Celý turnaj byl výborně připravený a ze strany organizátorů do posledního detailu zvládnutý.

My jsme v turnaji využili hráče celého širšího kádru, kteří mají momentálně nejvíce natrénováno a plní si zodpovědně své povinnosti v trénincích a utkáních v žákovské lize a Future týmu.
Turnaj byl pro kluky velmi náročný po fyzické stránce, odehráli jsme v celém dni 10 těžkých utkání, což dalo součtem 180 minut hry. V prvních utkáních nás v turnaji čekaly silné celky Baníku Ostrava a 1. FC Slovácka. Zápasy jsme zvládli velmi dobře v defenzivní činnosti, v obou utkáních jsme inkasovali těsně před koncem branku a oba duely prohráli 1:0. Ve třetím utkání nás čekal další kvalitní soupeř, tentokrát slovenský AS Trenčín. Utkání se nám povedlo, soupeře jsme často přehrávali, ale své šance jsme neproměnili, naopak soupeř ze svých dvou šancí jednu proměnil a vyhrál 1:0. Zápasy s Vítkovicemi 1:0 (branka: Nešetřil) a se Vsetínem 3:1 (branky: Meca, Haslhofer, vlastní) jsme herně odehráli dobře, ale měli jsme nastřílet mnohem více branek. Povedené utkání jsme také odehráli s Hanáckou Slavií Kroměříž, které skončilo zaslouženou remízou 0:0. Střetnutí, která se nám na turnaji vůbec nepovedla, byla se Zlínem (prohra 4:0) a s Duklou Bánská Bystrica (prohra 2:0), kde i přes slibný začátek jsme inkasovali velmi laciné branky. V zápase s pozdějším vítězem celého turnaje, Sigmou Olomouc, nám už docházely síly a navíc byla zřetelná větší fyzická zdatnost soupeře, takže jsme utkání prohráli vysoko 6:0. Poslední zápas s MŠK Púchov vystihl náš největší handicup - v zápase jsme měli čtyři samostatné nájezdy na brankáře, ale proměnili jsme až ten čtvrtý, který zmírnil naší porážku 2:1.

V celém turnaji jsme z velkého množství šancí vstřelili jen pět branek! Jsme rádi, že jsme měli možnost zúčastnit se takového turnaje, samotní kluci si porovnali své schopnosti a dovednosti se soupeři, kteří hrají v naší kategorii v nejlepších klubech. My trenéři jsme získali spoustu poznatků o jednotlivých hráčích, jak se chovají v defenzívních a ofenzívních činnostech. Chtěli bychom poděkovat rodičům, kteří nás během turnaje povzbuzovali a kteří nás o víkendu brzo ráno do Vsetína včas dopravili.

Celou fotogalerii Jiřího Koňaříka najdete v odkaze ZDE

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B