Ve Stovkách se bude hrát O pohár primátora Frýdku-Místku

Stalo se již takovou tradicí, že v jarním fotbalovém termínu pořádá klub MFK Frýdek-Místek ve spolupráci s městem Frýdek-Místek velký mezinárodní turnaj, který je určen kategorii přírpavek.

Letošní ročník turnaje O pohár primátora města Frýdek-Místek je určen klukům, kteří hrají v kategorii U11 a narodili se v roce 2008. Frýdecké Stovky tak budou v sobotu 18. května hostiteli turnaje, na který dorazí nejen družstva z okolí, ale přijedou k nám také týmy ze sousedního Slovenska a Polska. Diváci, fanoušci, ale také i rodinní příslušníci, se mají opravdu nač těšit.

Pořadatelský tým rozdělil osmnáct přihlášených celků do tří skupin po šesti. Pojďme si tedy představit účastníky sobotního turnaje.

Ve skupině "A" si o postup do Zlaté skupiny zahrají společně: FC Baník Ostrava, UKP GOL Opole (PL), ŠK Slovania (SK), SK Hranice, MFK Vítkovice a Slovan Havířov. Skupinu "B" tvoří družstva: FK Nový Jičín, AP Team Gliwice (PL), MFK Karviná, MŠK FOMAT Martin (SK), FK Baník Albrechtice a FK Šumperk. Nás bude jistě všechny zajímat skupina "C", ve které budou hrát mladí Valcíři. Jejich soupeři v základní skupině jsou dále 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí, FC Hlučín, SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm, 1. FC Viktorie Přerov a FK Fotbal Třinec.

Všechny zápasy se odehrají v krásném fotbalovém areálu ve Stovkách, a to na třech hřištích (hlavním, travnatém hřišti H2 a umělé trávě). Po odehrání všech zápasů v základní skupině se dále družstva rozdělí dle dosažených výsledků. Celky, které skončí na 1. a 2. místě, postoupí do Zlaté skupiny, která bude hrát o medailové příčky. Týmy, které se umístí na 3. a 4. místě, si dále zahrají ve Stříbrné skupině o konečné 7. - 12. místo, no a týmy, které se v základní skupině umístí na 5. a 6. místě, čekají boje v Bronzové skupině, tedy duely o konečné 13. až 18. místo.

Na víkend hlásí přeci jen už příznivější počasí, než nám připravila trojice zmrzlých v úvodu týdne, takže neváhejte a přijďte si sobotní den zpříjemnit do frýdeckých Stovek. Turnaj začíná prvními zápasy v 8.30 hodin a vyhlášení výsledků je plánováno na 16 hodinu.