Tým U12 míří na finále Ondrášovka Cupu

Jen 24 týmů z celé České republiky se kvalifikovalo do závěrečného finále Ondrášovka Cupu kategorie U12, které se považuje za neoficiální Mistrovství České republiky. A mladí Valcíři u toho nebudou chybět.

Ty nejlepší týmy kategorie U12 se o tomto víkendu sjedou do Šumperku, kde na tamním Tyršově stadionu proběhne závěrečné finále Ondrášovka Cupu. Svou účast si v náročné kvalifikaci (ta proběhla v loňském roce na podzim) vybojovali také mladí Valcíři. "V kvalifikaci jsme skončili třetí, teď se můžeme všichni těšit do Šumperku, kde se utkání s opravdovou kvalitou. A tím nemám na mysli pouze Spartu Praha a Sigmu Olomouc, kteří nás v základní skupině čekají, ale i ostatní týmy, které se na turnaji objeví a mají v mládežnické kopané výborné výsledky," řekl před odjezdem trenér frýdecko-místecké U12ky František Hlavatík. "Jen nás mrzí, že nemůžeme vzít s sebou všechny kluky z našeho ročníku. Účast je omezena pouze na dva brankáře a čtrnáct hráčů v poli," mrzí hlavního trenéra MFK FM U12 Martina Rojíčka.

Frýdečtí byli nalosování do skupiny "A" a jejich soupeři budou již výše zmiňovaní AC Sparta Praha a SK Sigma Olomouc. Dále si pak Valcíři zahrají proti FK Ústí nad Labem, FC Fastav Zlín a Junior Chomutov. "Do Šumperku vyrážíme s odhodláním a chutí porvat se o co nejlepší výsledek. Bude to určitě skvělá konfrontace a další možnost, jak načerpat cenné zkušenosti," dodal Hlavatík.

V Šumperku se objeví také bývalí čeští reprezentanti Tomáš Ujfaluši a Marek Heinz. "Pocházím z nedalekého Rýmařova a roky jsem hrál za Olomouc. Na naše budoucí nástupce v reprezentaci jsem opravdu zvědav. Věřím, že turnaje jako Ondrášovka Cup mají pro jejich rozvoj nezastupitelný význam. Kluci potřebují vidět, jak na tom jsou ve srovnání se svými vrstevníky,“ říká bronzový medailista z mistrovství Evropy v roce 2004 a vítěz Evropské ligy nebo Superpoháru za Atlético Madrid, Tomáš Ujfaluši.

Podobně se vyjadřuje i jeho bývalý kolega z reprezentace a fotbalový internacionál Marek Heinz. I on se vrací do kraje, kde jeho vzestup odstartoval „K Olomouckému kraji mě pojí vzpomínky na začátek kariéry v Sigmě, takže se sem budu vždycky těšit. Jsem rád, že Ondrášovka Cup nabídne divákům možnost vidět současné fotbalové talenty v akci. Věřím, že i tihle kluci jednou nějakou tu placku minimálně z evropského mistrovství přivezou,“ říká s úsměvem UIjfalušiho spoluhráč z bronzového týmu Eura 2004, Marek Heinz.

Kdo se zrovna osobně nebude moci do Šumperku vydat a mladé fotbalisty MFK podpořit, může sledovat Valcíře v přímých přenosech na webovém portálu TV Com. Dle rozlosování by měly být přenášeny dva zápasy Lipiny: FM - Sigma Olomouc (hř. 2 - sobota 9.30 h) a FM - Ústí nad Labem (hř. 2 - sobota 10.45 h). 

Týmu trenérské dvojice Martin Rojíček a František Hlavatík přejeme aby se turnaj vydařil, splnil jejich očekávání a chlapci aby si domů odnesli krásné vzpomínky.

Zdroj: Šumperský deník

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B