U18 se daří a stoupá tabulkou!

F r ý d e k-M í s t e k - Jedenáct jarních utkání a pouze dvě prohry, to je bilance naší U18 v druhé části sezóny! Valcířům se opravdu daří, byť operují s užší sestavou. Zvládli i poslední dvě těžká utkání, když zvítězili doma nad Opavou a venku nad Třincem. V tabulce tak vstoupáme vzhůru a vzdalujeme se dolním patrům tabulky.

23.k.MSDD-E | U18: FC Vsetín - MFK Frýdek-Místek 2:3 (1:1)
Branky FM: 26. Kohout, 71. Cáb - 23. Strouhal, 51. Procházka, 56. Křenek.
Rozhodčí: Kotala - Broskevič, Mikeska. ŽK: Březovják, Loucký, Cáb, Macháč (vš. V). Diváci: 30.

Sestava Vsetína: Konečný (46. De gano) - Loucký, Jančina, Motyka (77. Ščuka), Ohryzek, Březovják, Macháč, Hurta, Kohout, Cáb, Knebl. Trenér: Vojtěch Zemánek.
Sestava FM: Prokel - Hammer, Šostý, Strouhal (62. M. Merta), Pavela (56. Želazko), Křenek (77. Pětroš), Koval, Psota, Procházka, Bányácski, Chýlek. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Nebyl to z naší strany úplně optimální výkon. Na velmi malé umělce to bylo souboj za soubojem, což jsme ale ostatně čekali. Naštěstí jsme důležitý zápas zvládli, Vsetín nás ale hodně trápil.


30.k.MSDL | U18: MFK Vítkovice - MFK Frýdek-Místek 2:0 (0:0)
Branky FM: 58. Němec, 77. Bányácski vlastní.
Rozhodčí: Folvarčný - O. Boráň, Šimík. ŽK: Stanojkovič, Šindler - Pavela. Diváci: 30.

Sestava Vítkovic: Pitřík - Brezovský, Danyi, Němec, Benc, Leixner, Kanovský (52. Kaspřík), Šindler, Stanojkovič, Tilscher (74. Menšík), Dujsík (67. Snokrot). Trenéři: Robert Pištěk a Lubomír Adler.
Sestava FM: Rusek - Kolář, Šostý (74. Pětroš), Strouhal (56. Želazko), Pavela, Bányácski, Kováč (12. J. Mikulenka), Bača, Psota, Procházka, Chýlek. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Nepovedený zápas z naší strany, chtěli jsme v utkání uspět a nechat Vítkovice v tabulce za námi. Chyběla nám větší kvalita v předfinální fázi, kdy jsme tyto situace špatně řešili a v zahrávání standardních situací, kdy jsme měli spoustu rohových kopů a nebyli jsme schopní se prosadit. Bylo o tom, kdo dá první gól, který jsme bohužel dostali my. Navįc jsme přišli o Petra Kováče, který si obnovil zranění kolene.


24.k.MSDL | U18: MFK Frýdek-Místek - SFC Opava 4:2 (3:1)
Branky FM: 16. Bányácski, 22. Chýlek, 35. Pavela, 58. V. Procházka - 27. Janjuš, 69. Matějíček z pk.
Rozhodčí: Šimoník - Mikulášek, Farnik. ŽK: Bányácski, Pavela, J. Mikulenka - Večerka, Latka. Diváci: 20.

Sestava FM: Prokel - Hammer, Bányácski, Šostý, Koval - Želazko (76. Pětroš), Psota, J. Mikulenka, Pavela - V. Procházka (90. Střižík), Chýlek (90. Rimmel). Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Sestava Opavy: Rolný - Falhar, Kutty, Večerka, Dušek, Židek, Vojtěšek, Herich (46. Latka), Janjuš, Rovenský, Matějíček. Trenér: Pavel Hadaščok.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Skvěle zvládnutý zápas, pro nás důležité vítězství proti kvalitnímu soupeři.V prvním poločase byla Opava silná na míči, přehrávala nás hlavně ve středu hřiště, naštěstí i my jsme si vypracovali po pěkných akcích šance a byli jsme v nich produktivní. Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že musíme rychleji dostupovat soupeře, přidat na důrazu v osobních soubojích a nutit ho chybám, což se klukům dařilo a Opava se už do kombinace tolik nedostával. Po jednom z našich zisků jsme předvedli pěknou akci, po které jsme zvýšili na 4-1. Opava sice snížila, ale po dobře odvedeném výkonu všech hráčů jsme se mohli radovat z vítězství.


25.k.MSDD-E | FK Fotbal Třinec - MFK Frýdek-Místek 0:1 (0:0)
Branky FM: 89. L. Maceček.
Rozhodčí: Fryč - Laštuvka, Machala. ŽK: Kubla (T). Diváci: 16.

Sestava Třince: Gleta - Slowiaczek, Safak, Tatar, Szarzec, Dohnal Puczok, Michalek, Novotný, Bora (56. Kubla), Rusz (69. Bujok). Trenér: Jindřich Dohnal.
Sestava FM: Málek - Hammer, L. Maceček, Šostý, Koval - Bača, Bányácski, J. Mikulenka, Psota (86. M. Míček) - Chýlek (73. Strouhal), D. Maceček (90. Cempírek). Trenéři: Lukáš Čerňák a Radomír Dian.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Dobře zvladnutý zápas z naší strany, kdy jsme v první půli byli lepší na míči a Třinec hrozil jen rychlým přechodem po stranách. Nedokázali naše dobře rozvinuté akce dotáhnout do konce. Ve druhém poločase jsme byli opět aktivní, šli jsme si trpělivě za vítězstvím. Sice během naší hluché desetiminutovky si Třinec vypracoval dvě šance, nakonec jsme ale udeříli na konci zápasu ze standardní situace my a mohli se se radovat ze zisku tří bodu. Kluci podali zodpovědný výkon a šlo poznat, že kluci měli větší vůli a zvítězit než soupeř.

ŠÉFTRENÉR MLÁDEŽE A DOROSTU ROMAN VOJVODÍK K JARNÍM VÝSLEDKŮM U18

V posledních dnech a týdnech máme náročný program a klobouk dolů před některými hráči, kteří chtějí hrát jak za U19, tak U18. Jsem rád, že se nám daří na obou frontách. Jarní výsledky U18 podtrhuje poslední zápas v Třinci, kde kluci podali fantastický výkon a udělali jsme důležitý krok k záchraně. Musím klukům nejen za tento zápas opravdu poděkovat. Ve výborné formě chytají naší gólmani Jiří Prokel a Honza Málek, který má obdivuhodnou fazónu, což dokázal skvělým výkonem i v Třinci. Musím zmínit i dalšího gólmana Kubu Ruska z U17, který po dlouhém zranění dvakrát nastoupil za U18 a převedl velice solidní výkony. Škoda jen, že se nám nevyhýbají zranění, když už se dá dopořádku Filip Želazko, zraní se nám Petr Kováč. Ale to se bohužel nedá nic dělat, budeme se s tím muset poprat, což ostatně děláme celou sezónu.