Vydařený turnaj O pohár primátora

V sobotu 18. května se za velmi slunného počasí odehrál ve frýdeckých Stovkách 4. ročník mezinárodního fotbalového turnaje v kategorii starších přípravek U11 (ročník narození 2008 a mladší), který nese název O pohár primátora města Frýdek-Místek.

O skoro metrový pohár se na třech výborně připravených hřištích popralo 18 přihlášených týmů. Mezi české zástupce patřila družstva jako Baník Ostrava, Hranice, Vítkovice, Nový Jičín, Karviná, Baník Albrechtice, Šumperk, havířovský Slovan, Frýdlant nad Ostravicí, Hlučín, Frenštát pod Radhoštěm, Přerov, Třinec a domácí Frýdek-Místek. Ze sousedního Slovenska k nám zavítaly dva týmy, a to ŠK Slovania a Fomat Martin. Také z Polska jsme ve Stovkách měli možnost shlédnout výkony kluků z Opole a z Gliwic.

Pořadatelský sbor účastníky turnaje rozdělil do tří základních skupin. Dopoledne se tak bojovalo o co nejlepší umístění, aby se po obědě mohly týmy rozdělit dle umístění do Zlaté (do ní postoupily vždy týmy, které skončily ve své skupině na 1. a 2. místě), Stříbrné (v ní si zahrála družstva ze třetích a čtvrtých míst) a Bronzové skupiny (v ní bojovaly celky z pátých a šestých míst).

Velkou radost domácím fanouškům udělali mladí Valcíři, kteří díky lepšímu vzájemnému zápasu s Hlučínem nakonec přeci jen pronikli do Zlaté skupiny a měli tak možnost zahrát si s těmi nejlepšími o medailové umístění.

Všechny zápasy proběhly ve vysokém tempu a nasazení. Na klucích bylo vidět, že každý z nich chce zvítězit. Jenže vítězem může být pouze jeden, a to se nakonec povedlo klukům z FC Baník Ostrava,“ prozradil jméno vítězného družstva hlavní organizátor turnaje Adam Filip. „Musím ocenit rovněž i výtečnou atmosféru po celý turnaj, o kterou se postarali rodiče přítomných družstev,“ pochválil Filip. „Za trenéry naší U11 musím říct, že sobotní turnaj, pořádaný klubem MFK Frýdek-Místek, opět nabídl kvalitní fotbalovou podívanou. Kluci odehráli devět těžkých zápasů, musíme je pochválit za to, jak k nim přistoupili a snažili se v každém zápase podávat co nejlepší výkony. Také bychom chtěli poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě a organizací tohoto turnaje,“ řekl jménem trenérského týmu MFK FM U11 Josef Bardoň. Zkrátka šlo znovu poznat, že organizátoři turnaje opět nic nepodcenili, a tak se mohli všichni ve Stovkách bavit fotbalem.

Velké a hlavní poděkování bude patřit samozřejmě všem partnerům, bez kterých by se takováto akce jen stěží mohla uspořádat. „V první řadě děkuji našemu největšímu partnerovi, a to Statutárnímu městu Frýdek-Místek v čele s primátorem Michalem Pobuckým. Ten se osobně turnaje i zúčastnil, za což jsem strašně rád,“ děkuje na dálku Adam Filip.

Dalším významným partnerem turnaje byla firma HRTUS & PARTNER v zastoupení pana Aleše Hrtuse. Domácí klub MFK Frýdek-Místek zastupoval Radim Mamula. Dalšími partnery byly Beskydské uzeniny Chodura, firma SMS Finance a Lašská pekárna. „Opravdu všem moc děkujeme za podporu našich mladých fotbalistů a těšíme se na další vzájemnou spolupráci. Tady znovu platil klubový slogan, že jdeme všichni společně za jedním cílem,“ uzavřel hodnocení Adam Filip.

Celkové pořadí 4. ročníku:
1. FC Baník Ostrava, 2. MŠK Fomat Martin (SK), 3. SK Hranice, 4. FK Fotbal Třinec, 5. FK Šumperk, 6. MFK Frýdek-Místek, 7. MFK Karviná, 8. AP Team Gliwice (PL), 9. UK Gol Opole (PL), 10. FC Hlučín, 11. SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm, 12. ŠK Slovania (SK), 13. MFK Vítkovice, 14. FK Nový Jičín, 15. 1. FC Viktoria Přerov, 16. FK Baník Albrechtice, 17. Slovan Havířov, 18. 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí.

Výsledky MFK Frýdek-Místek U11
Základní skupina:
FM - FC Viktoria Přerov 1:1, - 1. BFK Frýdlant n. O. 6:0, - FK Fotbal Třinec 0:0, - FC Hlučín 2:0, - SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm 0:0.
Zlatá skupina: FM - FC Baník Ostrava 1:6, - FK Šumperk 0:7, - SK Hranice 1:3, - ŠK Fomat Martin 2:3.

Sestava MFK FM U11: Adam Kaňák, Josef Bardoň ml., Karel Šištík, Václav Šištík, David Sochor, Lukáš Vyvial, Jan Hejda, Marek Michna, Daniel Janík, Tomáš Tengler ml., Filip Výmola, Marek Galásek, Radim Gabriš, Dominik Žáčik, Josef Stromšík. Trenéři: David Hejda, Josef Bardoň st. a Tomáš Tengler st.

Více fotografií z turnaje najdete ZDE