Třináctka míří na finále Ondrášovka Cupu

This text will be replaced
Mladší žáci kategorie U13 se o víkendu představí na neoficiálním Mistrovství České republiky, které se koná v Hradci Králové.

Na dvou travnatých hřištích v areálu Háječek proběhne o víkendu 6. a 7. května finálové klání Ondrášovka Cupu pro věkovou kategorii U13. Do Hradce Králové se tak sjede čtyřiadvacet týmů, které si však účast musely vybojovat v kvalifikačních blocích. Mladí Valcíři se o postup poprali ve skupině, která se odehrála v Lipníku nad Bečvou a kde skončili druzí za vítězným Baníkem Ostrava. "Finálového turnaje se zúčastní nejlepší družstva z Česka, ale i Slovenska. Nám se podařilo postoupit ze skupiny s velmi silnými celky Baníkem Ostrava, MŠK Žilina a Vítkovice," řekl hlavní trenér U13 Lubomír Macíček. "Pro kluky bude účast v Hradci určitě zážitkem. Budou mít navíc možnost porovnat se s nejlepšími, jako třeba Sparta, Ostrava, Brno, ale i dalšími. Tento turnaj může také klukům nastartovat jejich fotbalovou kariéru, musí se ale svými výkony na hřišti snažit. Věřím, že budeme co nejlépe reprezentovat svůj klub MFK Frýdek-Místek," dodal Macíček.

Ještě než se svěřenci trenérské trojice Lubomír Macíček, Robert Schedling a Ján Balko do východních Čech vydají, vyzpovídali jsme kapitána týmu Josefa Jiříčka.

Účast na tomto prestižním turnaji jste si museli vybojovat v kvalifikaci, která se konala v Lipníku. Jak vzpomínáš na tento turnaj, kde jste skončili druzí za Baníkem Ostrava?

Vzpomínám na ten turnaj v dobrém, protože jsme tam předváděli pěkný fotbal a nebáli jsme se hrát. Za celý turnaj jsme dostali jenom dva góly, a to hned v prvním zápase proti silnému Baníku. Na turnaj jsme jeli s jasným cílem postoupit, nic jiného bychom nebrali. Jsme proto rádi, že nám to takhle vyšlo, a že se teď můžeme podívat do Hradce a zahrát si finále.

Probojovali jste se mezi 24 nejlepších týmů z ČR i Slovenska. Jaké si dáváte, jako tým, pro finálový turnaj cíle?

Do Hradce Králové nechceme jet na výlet. Trenéři nám připravili kvalitní zimní přípravu. Během ní jsme se s některými soupeři potkali, například se Slavií Praha, Bohemians, Olomoucí, Plzní či pražskou Duklou. Získali jsme určitě hodně zkušeností a víme, že když budeme chtít hrát fotbal, můžeme i tyhle týmy porazit. Každopádně se chceme umístit co nejlépe.

V základní skupině narazíte na takové týmy, jako Teplice, Žilina, Baník, Sparta, Hradec, Žižkov, Zbrojovka či Jablonec. Máte z těchto celků obavy, nebo si na své soupeře věříte?

Z každého soupeře máme každopádně respekt. Takoví soupeři jsou pro nás velkou motivací. Vždyť s českými družstvy se běžně v soutěži nepotkáváme. Na každého soupeře si ale věříme a chceme ho porazit.

Vy si špatně nevedete ani v ligové soutěži. Jak ji momentálně z tvého pohledu kapitána hodnotíš?

Oproti minulé sezoně se díky jinému systému naše soutěž hodně vyrovnala. Za to jsme ale rádi, protože nám to teď umožňuje hrát vyrovnanější zápasy. Soutěž máme dobře rozehranou, a to i díky několika zaváhání naších největších soupeřů Ostravě a Vítkovic. Hrajeme útočný fotbal, kdy se snažíme o rychlou kombinační hru směrem dopředu a s kterou většinou mají naši soupeři problémy. Do konce sezony nám zbývá odehrát ještě pět kol. Naším cílem je tuto ligovou soutěž vyhrát.

Který tým ve vašem ročníku patří k nejlepším v republice?

Podle mě patří k nejlepším určitě Baník Ostrava, protože dvakrát po sobě se dokázal probojovat do finále Ondrášovky a v roce 2016 dokonce i zvítězit.

Jaké jsou podle tebe silné a slabé stránky týmu U13?

Silné jsou v tom, že jsme dobrá parta. Pomáháme si na hřišti i mimo něj. O našich slabých stránkách ví hlavně trenéři. Každý zápas pečlivě rozebíráme, co jsme dělali dobře, v čem jsme udělali chybu, a toho všechno se pak chceme v dalších zápasech vyvarovat.

Výsledky našich mládežníků můžete on-line sledovat ZDE a nebo také v přímých přenosech na webovém portále TV Com.

Držíme Vám palce!!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B