FK Frýdek-Místek - FK Blansko 0:3

F r ý d e k-M í s t e k - Netradičně v pátek čekal na starší dorost zápas proti Blansku. Ve Stovkách jsme přivítali Blansko. Čtvrté vítězné utkání v řadě se nám však uzmout nepovedlo. Soupeři dokázal využít našich zbytečných chyb, nám se naopak i přes řadu šancí, nedařilo v koncovce.
27.kolo (31.5.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Blansko
0:3


Komentář

Úvod nebyl z naší strany špatný, po standardní situaci měl blízko k vedoucí brance Pavela. Poté už se ovšem začaly kupit chyby v naší kombinaci, čehož soupeř využil. Nejprve ještě spasil modrobílé barvy skvělým zákrokem Málek, po dalším zaváhání v 16. minutě už byl ale útok Blanska smrtíci. Přihrávku pod sebe do pokutového území využil Jan Fiala přesnou střelou k tyči. Odpovědět jsme mohli bleskurychle, Procházka vybídl centrem na zadní tyči Křenka. Tomu se však zakončení vůbec nepovedlo. A tak se zase mohlo blýskat na druhé straně. Skvělý zákrok opět vytáhl Málek. Vzápětí však rozhodčí ještě nařídil pokutový kop. I s tím si však ve skvělé formě chytající gólman Valcířů poradil.

Do druhého dějství byl cíl domácích jasný, vyvarovat se chyba a dosáhnout minimálně vyrovnání. To se povést mohlo. U několika nadějných akcí se však nepovedlo najít adresáta, a když už ano, gól z toho stejně nebyl. Křenek například vybídl k prolomení střelecké smůly David Maceček, ten ale hlavou zacílil vedle brány a svoje jarní gólové trápení neprolomil. Nevedlo se ani Křenkovi, který přehazoval v dobré šanci gólmana, s ním však i bránu. Z optické převahy Valcířů tak v 63. minutě z ničeho nic přišel druhá branka Blansko. Nutno podotknout, že parání. Proti Radimu Ševčíkovi nikdo nevystoupil, hostující kapitán tak mohl natáhnout ke skvělé střele. Při hře vabank pak přidal v závěru třetí gól Blanska opět hostující kapitán.  

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Výsledek je pro nás krutý, ale můžeme si zato sami. Soupeři jsme nabídli góly prakticky sami, naprosto lehkomyslně. Rozhodla také kvalita v zakončení, vypracovali jsme si řadu dobrých možností, žádnou z nich jsme však neproměnili. Soupeř měl větší hlad po gólech.