Málek se podílel na výhře MSK ve finále krajských výběrů

Útočník naší ligové U15ky, Michal Málek, se dvěmi vstřelenými góly výrazně podílel na výhře týmu z Moravskoslezského kraje ve finálovém turnaji krajských výběrů U14 v Plzni.

Čtyři nejlepší krajské výběry se v závěru května utkaly ve finálovém turnaji v Plzni. Čerstvými vítězi v kategorii do 14 let jsou hráči z Moravskoslezského kraje, kteří ve třech duelech získali sedm bodů. Členem hráčského kádru byl i náš odchovanec Michal Málek (na fotografii v dolní řadě hráčů zcela vlevo).

Turnaj v kategorii U14 se konal od 27. do 29. května na stadionu SK Slovan Plzeň 1910, kam se sjely výběry Jihomoravského, Moravskoslezského, Středočeského kraje a tým z Prahy.

Po dvou vítězstvích 4:2 a remíze 3:3 se Středočechy se nakonec radovali mladíci z Moravskoslezského kraje, kteří navíc získali i cenu určenou pro nejlepšího střelce turnaje, a to zásluhou Richarda Kovárníka. Ten ve třech duelech zaznamenal pět branek, přičemž Pražanům nasázel hattrick.

"S výkony týmu jsem byl velmi spokojený. Kluci předváděli hezký fotbal a myslím si, že zaslouženě vyhráli. Obzvlášť oceňuji to, že i když se pro nás zápas nevyvíjel dobře, dokázali jsme se vrátit do hry. Povedlo se to zejména v posledním utkání, kdy jsme ještě deset minut před koncem prohrávali 1:3 a nakonec jsme to stáhli na 3:3, což nám nakonec stačilo na prvenství v turnaji," řekl Radim Zajíc, grassroots trenér mládeže vítězného Moravskoslezského kraje.

VÝSLEDKY
Jihomoravský KFS - Moravskoslezský KFS 2:4 (2:1) - branky: Dirda, Černý - Málek, Kovárník, Nguyen, Imider
Středočeský KFS - Pražský FS 1:1 (1:1)
Pražský FS - Moravskoslezský KFS 2:4 (1:2)
- branky: Šimonovský, Klulich - Kovárník 3, Bureš
Jihomoravský KFS - Středočeský KFS 2:4 (0:2)
Jihomoravský KFS - Pražský FS 3:0 (1:0)
Středočeský KFS - Moravskoslezský KFS 3:3 (2:1)
- branky: Buryán 2, Šustr - Kovárník 2, Málek

KONEČNÉ POŘADÍ
1. Moravskoslezský KFS, 2. Středočeský KFS, 3. Jihomoravský KFS, 4. Pražský FS.

NEJLEPŠÍ JEDNOTLIVCI U14
Nejlepší hráč: Martin Černý (Jihomoravský KFS), nejlepší střelec: Richard Kovárník (Moravskoslezský KFS), nejlepší brankář: Ondřej Prodělal (Jihomoravský KFS).


Finálové účasti se dočkali také hráči Moravskoslezského kraje kategorie U13, kteří svůj finálový turnaj Mezikrajské soutěže odehráli ve dnech 4. - 6. června ve Velkých Losinách. I k tomuto turnaji se vrátíme, jelikož náš klub ve finále zastupovala čtveřice mladších žáků Šimon Šimeček, Jáchym Foldyna, Jakub Michalík a Ondřej Táborský.

Foto: archiv FAČR

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B