Trenéři mládeže se vzdělávali

F r ý d e k-M í s t e k - 25. května proběhnul v Karviné jednodenní Coerver coaching kurz pod vedením Technical Director Coerver® pana Pavola Gregora. Tohoto kurzu se zúčastnilo 10 trenérů a 2 trenérky mládeže MFK Frýdek-Místek.

Coerver Coaching je holandská fotbalová metoda, která rozvijí individuální dovednosti a pomáhá budovat hráčskou osobnost. Již před padesáti lety spustil Wiel Coerver, nizozemský trenér a vítěz poháru UEFA s týmem Feyenoord Rotterdam, revoluci v tréninku fotbalu. U svých svěřenců nebyl spokojený s jejich dovednostmi a s příliš defenzivní hrou, která ubírala fotbalu na kráse a vzrušení, jež žene každý tým kupředu. A tak si vytvořil své vlastní sestavy, cvičební techniky a dal svým tréninkům nový řád. Řád, se kterým slavil mnoho úspěchů.

Coerver Coaching je komplexní tréninkový program zaměřený na rozvoj jedinečné hráčské osobnosti. Snaží se vychovávat hráče, kteří budou umět převzít kontrolu nad děním na hřišti. Aby se takoví hráči mohli na hřišti takticky a mentálně prosadit, je třeba, aby disponovali technickými dovednostmi.

„Načerpali jsme spoustu nových poznatků a informací, které nám byly poskytnuty ve velké kvalitě. Pokusíme se předat tyto zkušenosti dál naší mládeži a rádi bychom se zapojili do dalšího vzdělávání na této úrovni. Za všechny zúčastněné trenéry a trenérky děkujeme MFK Frýdek-Místek z.s., že jsme se mohli tohoto kurzů zúčastnit,“ řekl jeden z trenérů naší mládeže a účástník kurzu David Tarkoš.