FK Frýdek-Místek - FC TRINITY Zlín B 1:1

(15.1.2022) | UT STOVKY
FK Frýdek-Místek - FC TRINITY Zlín B
1:1


Komentář

Valcíři v sobotu 15. ledna odehráli první z osmi přípravných utkání, které postupně sehrají během zimy. Na umělé trávě ve Stovkách se rozešli smírně 1:1 s rezervou Zlína.

Diváci, kteří se v sobotu odpoledne přišli podívat, viděli velice vyrovnaný duel, ve kterém se hrálo převážně mezi oběma pokutovými územími. Po čtvrt hodině mohl skóre otevřít Tomáš Hykel, když si zaběhl za obranu soupeře. Jeho pokus však branku Zlína minul. Když už to vypadalo na to, že první poločas žádný gól nepřinese, přišla v samém závěru hrubá chyba v obraně Lipiny, kterou soupeř potrestal a gólem do šatny se dostal do vedení 1:0.

Hosté se z vedení neradovali příliš dlouho. Po změně stran se snažil v pokutovém území Zlína individuálně prosadit Tomáš Hykel. Hostující obránce jej zastavil nedovoleně, takže rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu se v probíhající 58. minutě postavil Lukáš Raab a přízemní střelou k levé tyči nedal gólmanovi Zlína žádnou šanci – 1:1. Ve zbývajícím průběhu střetnutí už se žádný tým gólově neprosadil, byť hosté měli necelých deset minut před koncem solidní příležitost. Domácí pak v samém závěru mohli vstřelit vítěznou branku, když Lukáš Raab unikal sám, ale nedokázal obstřelit brankáře Zlína. Neúspěšně skončila i následná dorážka, a tak se obě družstva rozešla smírně 1:1.

Ohlasy trenérů

„Máme za sebou první přípravné utkání. V některých pasážích hry bylo znát, že hráči dlouho nehráli žádný zápas. Některé věci pramenily z nesehranosti a nerozehranosti. Na výkonu se podepsala i únava, byť minutáž většiny hráčů nebyla velká. Kromě čtyř hráčů odehráli všichni pouze jeden poločas. Náš výkon se nedá hodnotit jako kompaktní. Chtěli jsme si vyzkoušet nějaké nové věci a hráčům dát větší volnost, aby se ukázali. Nyní si to vyhodnotíme na videu a na základě toho se připravíme na Třinec,“ uvedl po utkání asistent trenéra FK Frýdek-Místek Marek Smrčka. Druhý přípravný zápas sehrají valcíři 19. ledna na hřišti FK Fotbal Třinec.



×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek