MFK Karviná - FK Frýdek-Místek 0:5

(25.1.2022) |
MFK Karviná - FK Frýdek-Místek
0:5


Komentář

Ve třetím přípravném utkání prověřil Lipinu rezervní tým MFK Karviná, který je postavený na mladých fotbalistech, kteří jsou na tom velice dobře pohybově. Valcíři však tentokrát diktovali tempo od začátku klání a hlavně v prvním poločase jasně dominovali.

„Konečně se rozjíždíme do nějaké provozní teploty, konečně zápas vypadal podle našich představ. Pohybově jsme na tom byli velmi dobře. Výborně jsme presovali nahoře, represovali a vytvářeli jsme si šance. Hned v prvním poločase jsme dali čtyři góly. Převaha byla jednoznačně na našich kopačkách,“uvedl trenér FK Frýdek-Místek Robert Pištěk.

„Celkově naše hra byla kvalitní, neztráceli jsme jednoduché míče a celá jedenáctka se dostala do hry. Byli jsme velmi aktivní a nebezpeční pro branku Karviné, které jsme nastříleli čtyři góly,“ pokračoval trenér Lipiny.

Do druhého poločasu vystřídal Pištěk hned šest hráčů, aby dal prostor i mladším fotbalistům, kteří ještě nemají tolik zkušeností jako ti, kteří hráli od začátku.

„Šlo to znát, hra šla o něco dolů. I co se týče běžeckého nasazení. Už to byl vyrovnanější souboj. Po centru z pravé strany jsme však dokázali vstřelit ještě jeden gól a stanovit tak konečný výsledek na 5:0. Připsali jsme si tak první výhru v přípravných zápasech,“ uzavřel Pištěk.