FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B 2:1

19.kolo (12.3.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B
2:1


Komentář

Obdobně jako v minulém utkání v Rosicích se Valcíři vrhli do útoku a hned ve 2. minutě se ujali vedení, když brankář hostí neudržel míč, na což hbitě reagoval Lukáš Raab, který zavěsil míč pod břevno. V krásném slunečném počasí se radoval celý stadion. V následujících minutách se Valcíři stále tlačili do útoku, když na hřišti využívali všechny své přednosti, proti ambiciózní rezervě Baníku. Proti zvýšení skóre byl ale brankář hostí Radovan Murín, jež skvělými zákroky svůj tým podržel. Za to se mu jeho spoluhráči odměnili pěknou střelou k levé tyči v podání nejlepšího střelce hostí Petra Jaroně. Valcíře ale inkasovaná branka nerozhodila a zodpovědným výkonem urvali zpět vedení na svou stranu. To běžela 29. minuta prvního poločasu, ve které se prosadil Marek Bielan.  

Do konce první půle se hrál fotbal ve vysokém tempu, ale žádný z týmů se již neprosadil. 

Ve druhém poločase se obrázek hry změnil. Valcíři pečlivě střežili střed hřiště a do bezhlavé ofenzívy se již nepouštěli. 

Hostím se díky tomu nedařilo uplatnit svou tradiční kombinační hru a nakopávané míče jim šance také nepřinesly. 

Rozhodně všichni hráči odvedli na hřišti maximum a v prvním domácím utkání jara se Lipina dočkala důležitého vítězství.  

Ohlasy trenérů

​“Prvně musím pochválit kluky, protože jsme věděli, že to bude z naší strany spíše bojovné utkání a kluci to odbojovali na maximum. Čekali jsme, že Baník bude více na míči a my budeme muset poctivě bránit a vyrážet do protiútoku což nám vycházelo. Dva rohy nám na začátku utkání vynesly vedení, které jsme dokázali udržet až do závěrečného hvizdu. 3 body zůstali na stovkách a to je aktuálně pro nás nejdůležitější.” Trenér A-týmu Robert Pištěk💪⚪️🔵⚽️