FK Frýdek-Místek - FC Vysočina Jihlava B 6:1

Na poslední zápas Frýdku-Místku v letošním ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy zavítalo za velmi pěkného počasí jen 248 diváků. První půle nabídla plno šancí, ale míč se zatřepal v síti velmi mladého mužstva z Jihlavy pouze jednou. Ve druhé polovině byl k vidění válcovenský gólostroj, a také proto si Lipina připsala za vítězství 6:1 zasloužené tři body, které jí pomohly k definitivnímu upevnění 8. místa.
32.kolo (11.6.2022) | Stadion Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Vysočina Jihlava B
6:1


Komentář

Od úvodního výkopu bylo patrné, který tým je jednoznačným favoritem. Už po pěti minutách hledal Barkov svou přihrávkou rozeběhnutého Kovaříka, ale toho nakonec zastavil zdvižený praporek pomezního. O pár minut později se znovu dostal nejlepší střelec Válcoven do šance, ale jeho hlavička po centru Konečného skončila na zákroku Lancmana a navíc se také v tomto momentě odpískalo ofsajdové postavení. Frýdeckomístečtí pokračovali v tlaku, ale střela Hykela v 11. minutě jen prosvištěla kolem pravé tyče. Po dvaceti minutách byl stav bezbrankový také po hlavičce Blejchaře, jehož zakončení chytil do rukou jihlavský gólman. Ve 28. minutě to vypadalo na úvodní branku, neboť rohový kop Rubého zavíral na zadní tyči Velner, ale ten vypálil vedle.

Nakonec se fanoušci na Stovkách přece jenom mohli zaradovat minutu poté, neboť Barkov vyslal Tomáše Hykela do obrovské šance, a i když se prostřelení pětadvacetiletému záložníkovi nepovedlo podle představ, míč zapadl do brány soupeře. 36. minuta nabídla první šanci hostů, ale zakončení Němečka hlavou zblokovala domácí obrana na roh. O tři minuty později se kapitán Velner odhodlal k tvrdé střele z voleje, ale tou trefil jen svého spoluhráče. Frýdek-Místek tak šel do poločasové přestávky ve vedení 1:0.

Druhá část utkání nabídla gólové představení. V 52. minutě se sice válcovenský brankostroj teprve rozehříval, jelikož zakončení Barkova po centru Kovaříka z pravé strany ještě vyrazil hostující brankář, ale o sedm minut později se míč podruhé zatřepal ve vysočinské svatyni. Konečný totiž zařídil pro domácí mužstvo pokutový kop, který si vzal na starost Patrik Rubý a zakončil precizně do levé části brány. Menší kaňka se ale nakonec i v dnešním zápase najde, protože v 61. minutě poslal Burgo příliš dlouhou přihrávku spoluhráči, čehož využil Martin Walter, který si obešel brankáře a zakončil do prázdné. Odpověď ovšem byla doslova blesková, neboť už o dvě minuty později si Denis Nieslanik, který byl na hrací ploše pár desítek vteřin, našel centr z levé strany a hlavou poslal Frýdeckomístecké zpět do dvoubrankového vedení.

V 65. minutě si Michal Velner směrem do vápna dvakrát sklepl míč se svými spoluhráči a následně prostřelil brankáře Lancmana. Hra pouze na jednu branku pokračovala a v 73. minutě se podruhé prosadil hlavou Denis Nieslanik po dalším skvělém centru z nohy Konečného. O pět minut později dokonce Nieslanik útočil na hattrick, ale jeho střela zpoza šestnáctky byla sražená vedle pravé tyče. Deset minut před koncem se chtěl mezi střelce zapsat také Byrtus, ale jeho pokus neprošel obranou Jihlavy. O tři minuty později se ovšem Šimon Byrtus dočkal, když Burgo skvěle prošel z pravé strany do vápna a poslal míč svému spoluhráči jako na zlatém podnose, stačilo pouze doklepnout balón do poloprázdné brány.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (Frýdek-Místek): "Věděli jsme, že Jihlava i přestože, je sestupujícím týmem, tak mančaft obměňovala, doplňovala dorostenci a mladými kluky, což je samozřejmě pozitivní. Ti kluci nám nedali nic zadarmo, což bylo vidět především v prvním poločase, kde jsme dali jeden gól, ale těch šancí jsme si vytvořili daleko více. Blejchař se dostal do třech zakončení, ale žádné bohužel neskončilo gólem. Druhý poločas jsme odšpuntovali až penaltou Rubého, poté přišla nesmyslná chyba, ale naštěstí jsme se nepoložili a poté už to byla taková estráda z naší strany, krásné fotbalové momenty a především výsledek, který stojí za to. Celkově to tedy beru pozitivně, protože zaprvé to byla vysoká výhra a zadruhé je to krásná tečka za jarní sezónou. Nyní už doufejme, že zítřky budou pozitivní a zase na to navážeme v rámci letní přípravy."