FK Frýdek-Místek - FC TRINITY Zlín B 2:2

This text will be replaced
V prvním utkání Moravskoslezské fotbalové ligy se Frýdek-Místek utkal před domácími diváky s béčkem Zlína. Pravděpodobně tíha prvního ostrého utkání dopadla na lipinské hráče, a proto se hosté ujali vedení po půl hodině hry. Do šaten se ale o přestávce šlo za smírného stavu díky brance Dominika Konečného. Druhá část zápasu nabídla velké drama. Po hodině zápasu si vzali Ševci vedení zpět na svou stranu, ale v nastavení zachránil bod Marián Kovařík.
1.kolo (6.8.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC TRINITY Zlín B
2:2


Komentář

Úvodní minuty zápasu nepřinesly v chladivém počasí nic příliš zajímavého. Ve dvanácté minutě málem zvedl diváky ze sedadel kanonýr Marián Kovařík, ke kterému se dostal tečovaný centr Pavla Zupka, ale domácí útočník z otočky zakončil vedle levé tyče. O čtyři minuty později přišla také první vážnější šance ze strany Zlína, když se na hranici ofsajdu dostal do úniku Vít Mlýnek, který ještě posunul míč do lepší pozice Janu Hellebrandovi, ale jeho zakončení fantasticky zblokoval Pavel Zupko.

Ve dvacáté deváté minutě byla k vidění první branka zápasu, kterou vstřelili hosté. Po rychlé akci si Adam Číž vyměnil míč s Martinem Mlýnkem, který se dostal Jakubu Massaniecovi za záda a následně prvně jmenovaný zakončil do prázdné svatyně Frýdku-Místku. Radost ale na lavičce Ševců netrvala dlouho, protože už o pět minut později bylo srovnáno na 1:1. Jan Nevřela si famózně posunul míč na levé straně kolem soupeře a předal jej Kovaříkovi, ten v pádu poslal balón do vápna na Dominika Konečného, který tvrdou ránou k bližší tyči pod víko nedal šanci zasáhnout brankáři Janu Šiškovi.

Pět minut před poločasovou přestávkou byl k vidění velký závar před bránou Válcoven. Po rychlé akci z pravé strany se hostujícímu hráči nabídla příležitost ke střele, ale míč nedokázal trefit. Tlak Zlína trval, ale rána mládežnického reprezentanta Hellebranda se zakroutila od levé tyče Gergelovy svatyně. Do šaten se tak šlo za smírného stavu.

Začátek druhé půle patřil Baťovu městu, jelikož se už po čtyřech minutách dostal ke střele z levé části vápna Číž, ale tentokrát jej domácí gólman vychytal. V 54. minutě se Patrik Rubý opřel do skákajícího míče, ale jeho rána zasvištěla vedle pravé tyče. O sedm minut později se rezerva Zlína podruhé radovala. Tomáš Chrudina skvělým centrem našel uvnitř šestnáctky volného Martina Mlýnka, který měl dostatek času na zpracování a následně zakončil nechytatelně k pravé tyči.

Hlavní trenér Robert Pištěk hnal své svěřence směrem dopředu, ale Lipině se dlouho nedařilo vymyslet něco nebezpečného. V 79. minutě mohl rozhodnout o výhře soupeře právě Petr Jiráček, který dostal přihrávku z kopačky Jakuba Nováka, ale osamocen ze středu malého vápna minul zcela prázdnou bránu Válcoven. Ke konci zápasu přišel velký tlak domácích. V 87. minutě hostující brankář Šiška dokázal zlikvidovat ránu Konečného a následně také hlavičku Blejchaře po rohovém kopu.

Potom co hlavní rozhodčí nastavil dvě minuty, přišla na Stovkách gólová radost. Martiník posunul balón Konečnému, který excelentním centrem z levé strany našel uvnitř vápna Mariána Kovaříka a ten z bezprostřední blízkosti dokázal procedit míč za záda zlínského brankáře. 243 diváků tak vidělo po dvou gólech v každé bráně a obě mužstva si na úvod sezóny rozdělila body.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „První poločas byl v režii Zlína, který na tom byl daleko lépe pohybově, hráči byli důraznější v soubojích i na míči. Po půl hodině utkání jsme navíc inkasovali a první půle nám opravdu vůbec nevyšla. Do kabin jsme ale šli za vyrovnaného stavu díky Dominiku Konečnému. Druhý poločas už byl z naší strany o poznání lepší. Dokázali jsme kombinovat, držet se na polovině soupeře a v některých chvílích jsme byli na míči silnější. Zlín ale skóroval z jednoho protiútoku, což nás trochu zasáhlo, ale na druhou stranu jsem rád, že jsme se dokázali zvednout. Projevil se tak charakter mužstva, které v nastavení srovnalo, když se po centru Konečného prosadil Kovařík. Celkově od nás výkon dobrý nebyl, ztratili jsme doma body, ale na druhou stranu když se podívám na náš výkon, tak ten bod je pro nás zlatý a může nás to jedině posílit, protože srovnání v závěru ukáže temperament týmu a myslím, že všichni kluci jsou si toho vědomi.



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B