FK Frýdek-Místek - SK Uničov 3:1

This text will be replaced
Tři prohry v řadě chtěl Frýdek-Místek zlomit v domácím prostředí proti Uničovu. Do utkání Lipina vlétla fantasticky a už v patnácté minutě se prosadil Patrik Rubý. Krátce po hodině hry uviděl druhou žlutou kartu Martiník a Válcovny šly do oslabení. Toho využil v 73. minutě Krč. Domácí mužstvo se i v menším počtu dostalo zpět do vedení v 77. minutě díky Michalu Velnerovi. O deset minut později definitivně potvrdil výhru Frýdeckomísteckých fantastickým gólem z půlky Patrik Rubý. Lipina vyhrála 3:1.
6.kolo (10.9.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Uničov
3:1


Komentář

Hosté do utkání vlétli aktivněji a v páté minutě pálil z nějakých dvaceti metrů Jakub Svoboda, ovšem jeho pokus minul levou tyč. O pár minut později to zkoušel také Marek Hausknecht, ale tentokrát už zasáhl Michael Gergela. V 15. minutě přišla úvodní branku zápasu. Tomáš Hykel poslal míč na pravou stranu Michalu Velnerovi, ten jej přenechal Dominiku Konečnému, jenž poslal skvělý centr do vápna přesně na hruď Patrika Rubého, který si míč zpracoval a následně zakončil z bezprostřední blízkosti k levé tyči - 1:0.

Uničov chtěl rychle odpovědět, ale střela Martina Vybírala z oblasti pokutového puntíku nebyla vůbec dobrá a míč pořádně netrefil. Ve 22. minutě se opřel do odraženého balónu Tomáš Hykel, ale gólman Jan Kvapil neměl s tímto pokusem větší problémy. Hosté zvyšovali svůj tlak, ovšem hlavička kapitána Tomáše Komendy letěla pouze nad svatyni Válcoven. Svěřenci Jiřího Nečka měli ke konci první půle více ze hry, ale pokusy Jakuba Vichty mířily vedle a brankář Gergela všechny centry bezpečně pochytal. Frýdek-Místek tak šel do poločasové přestávky ve vedení 1:0.

Pět minut po začátku druhé části chtěl Rubý navázat na svou branku z přímého kopu proti Kozlovicím, ale gólman Kvapil byl proti. Uničov zkoušel pálit ze všech možných pozic, ale většina střel neohrozila válcovenskou svatyni. V 61. minutě přišla komplikace pro domácí, jelikož byl za druhou žlutou kartu vyloučen Jan Martiník. Početní převaha soupeře nebyla na trávníku příliš znát a v 71. minutě prošel od vlastní šestnáctky do té soupeřovy Konečný, ovšem jeho následné zakončení zblokoval obránce Uničova.

Tato příležitost mohla mrzet Frýdeckomístecké dvojnásob, protože o dvě minuty později přiletěl skvělý centr z pravé strany na zadní tyč, do kterého se z voleje opřel Aleš Krč a jeho rána o břevno byla zcela nechytatelná - 1:1. Srovnání Lipinské nerozhodilo, ba naopak ještě posílilo směrem dopředu. V 77. minutě získali domácí rohový kop, který poslal do vápna Rubý, jeho centr sice vyboxoval brankář Kvapil, ale pouze proti Michalu Velnerovi, který se opřel do míče levačkou zpoza vápna a přes hradbu protihráčů zakončil přesně k tyči.

Hostům se nedařilo vymyslet smysluplné kombinace a většina střel stále mířila vedle tří tyčí Gergelovy brány. V 83. minutě měl před sebou Krč dostatek místa, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti letěl do rukou frýdeckomísteckého gólmana. V 87. minutě byl Matteo Burgo zfaulován ve středu hrací plochy Michaelem Šečkářem, čehož využil Patrik Rubý, který si okamžitě vzal míč a z poloviny hrací plochy přeloboval gólmana Kvapila - 3:1! V samém závěru se ještě postaral o zahrání přímého kopu Jan Ambrozek, ovšem Gergela famózním zákrokem stvrdil, že tři body zůstanou na Stovkách.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Opět velmi dramatické utkání. My to teď na podzim asi ani jinak neumíme. První poločas jsme sice vyhráli, ale co si budeme povídat, soupeř byl kvalitnější na míči a měl také více ze hry. Ve druhé půli jsme šli do deseti z důvodu velmi necitlivého vyloučení Martiníka. Následně jsme zaváhali, nepohlídali na zadní tyči Krče a ten srovnal. Pak se ale začala dít věci. Velner zužitkoval odražený míč po rohovém kopu a poslal nás zpět do vedení. Vítězství korunoval přenádhernou střelou z poloviny hřiště Rubý. Myslím, že žádný gólman už proti nám nevyleze za šestnáctku (smích). Chci poděkovat hráčům, kteří to zodpovědně odmakali a fanouškům, kteří nás hnali k výhře. Následně bych chtěl všechny pozvat na středeční pohár s Opavou."



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B