FK Frýdek-Místek - ČSK Uherský Brod 1:1

This text will be replaced
V 15. kole se Frýdek-Místek představil na domácí půdě naposled v tomto kalendářním roce. Do utkání s Uherským Brodem vstoupil velmi aktivně, ovšem úvodní branku vstřelili hosté v nastavení první půle. Remízu nakonec zachránil tři minuty před koncem Jakub Massaniec. Válcovny remizovaly 1:1.
15.kolo (11.11.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - ČSK Uherský Brod
1:1


Komentář

Do utkání vstoupila Lipina velmi aktivně. Už v páté minutě přišel nečekaný centr Gorčicy, který překvapil brankáře Somberga a odrazil se od horní tyče zpět do hry. Nátlak Válcoven pokračoval. O minutu později Gorčica fantasticky prostrčil balón skrz obranu na sbíhajícího Hykela, ale jeho zakončení ve velké příležitosti skončilo pouze nad bránou Uherského Brodu. Ve 14. minutě sice Frýdek-Místek vstřelil branku, ale ta nebyla uznána pro jednoznačný ofsajd domácího hráče.

Posléze se ovšem dění na těžkém terénu vyrovnalo. Uherský Brod si ale nemohl vytvořit žádnou větší příležitost, neboť dva pokusy na bránu zlikvidoval bez problémů Lasák. V nastavení první půle ovšem hosté získali rohový kop, který prodloužil na zadní tyč Obadal a tam následně zakončil k levé tyči Miroslav Leskovjan - 0:1. Lipinští tak před odchodem do šatny zažili pořádně studenou sprchu.

Také na začátku druhé půle se svěřenci Roberta Pištěka snažili o vstřelení rychlé branky, ale tentokrát si už žádnou velkou šanci nevytvořili. I nadále sice měli Frýdeckomístečtí míč častěji u nohou, ovšem těžký terén a odvrácené centry nepřinášely ovoce.

Ke konci utkání nátlak domácích narůstal. V 85. minutě se Massaniec ještě zastřeloval, když jeho hlavička po centru z levé strany těsně minula pravou tyč. O dvě minuty posléze skončil centr Rubého na kopačce Janjuše, který z první našel Jakuba Massaniece a ten hlavičkou o horní tyč srovnal stav utkání - 1:1. V úplném závěru se Válcovny tlačily za plným počtem bodů, ale hosté vyválčili alespoň bod.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Zápas jsme rozjeli ve skvělém tempu, kdy jsme byli pro branku soupeře několikrát nebezpeční a jednoznačně jsme diktovali hru. Jednou jsme trefili břevno poté jsme zaváhali ve velké šanci. Od nějaké pětadvacáté minuty jsme ale začali hrát tzv. profesůru. Tempo opadlo, začali jsme ztrácet míče a v případech, kdy jsme se dostali k brance soupeře jsme místo střelby, volili nesmyslná řešení situací. V nastavení nás za to soupeř potrestal, kdy udeřil z rohového kopu. Druhý poločas upřímně moc o fotbale nebyl, hřiště připomínalo dostihovou dráhu, takže to bylo o vůli a síle. Nemohli jsme se do soupeře dostat, stav utkání a plochy mu vyhovoval. Nakonec jsme bod vydřeli zásluhou Kuby Massaniece, který zužitkoval vrácený volej Janjuše. Kdybych před zápasem viděl výsledek, jednoznačně bych řekl, že to je ztráta, ale po vývoji zápasu musíme ten bodík vzít. Bohužel.“



×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B