FC Zlínsko - FK Frýdek-Místek 3:1

Válcovny se s protočenou sestavou snažily Zlínsku vrátit porážku z minulého týdne. Janjuš poslal Lipinu do vedení, ovšem o srovnání se opět postaral domácí kapitán Pernatskyi. Těsně před přestávkou Obuch neproměnil pokutový kop. Ve druhé části se dvakrát trefil Chovan a Zlínsko tak postoupila do 2. kola poháru po výhře 3:1.
1.kolo (15.8.2023) | Otrokovice
FC Zlínsko - FK Frýdek-Místek
3:1


Komentář

Domácí trenér Jak Rojka dopředu avizoval, že v zahajovací jedenáctce provede změny a včetně brankáře do hry nasadil pět nových hráčů: „Avizoval jsem už dopředu, že pohár slouží k tomu, aby hráli také další hráči, v tomto byl náš plán zcela jasný.“ Válcovenský kouč Robert Pištěk rovněž udělal změny v sestavě a například v bráně se představil Jiří Prokel, zatímco až ve druhé půli z lavičky nastoupili Rubý, Hykel či Neumann: „Dnes jsme razantně protočili sestavu vzhledem k nabitému programu.“ Do podvečerního utkání lépe vstoupil Frýdek-Místek, neboť v 17. minutě po přihrávce Haldy zakončoval do odkryté svatyně Teodor Janjuš - 0:1.

Foto: Deník/Jan Zahnaš

Posléze si Frýdeckomístečtí vytvořili minimálně další dvě velké šance, ale ani jedna už za zády Grögera neskončila. „V prvním poločase se dvakrát vydáme sami od poloviny hřiště na gólmana a nejsme schopni ani jednou pořádně zakončit,“ řekl nespokojený Pištěk. Od včerejšího zápasu bude domácí kapitán Oleksandr Pernatskyi pro válcovenskou obranu černou můrou, neboť se ve 37. minutě proti Lipině znovu prosadil a to již ve třetím zápase v řadě - 1:1.

Foto: Deník/Jan Zahnaš

Před poločasovou přestávkou se zaskvěl také hostující kapitán Velner, jenž vybojoval pokutový kop. Exekutorem byl určen Maxim Obuch, ovšem ten penaltu zahodil. „Před poločasovou přestávkou Velner vybojoval penaltu. Tu ovšem laxně neproměnil Obuch, který si bude muset hodně sáhnout do svědomí,“ řekl k závěru první půle hostující kouč.

Foto: Deník/Jan Zahnaš

Do druhé půle udělali oba kouči dvě změny. V dresu Válcoven nastoupil Filip Šponer a zmíněný Patrik Rubý. Úvod zachytilo domácí Zlínsko a v 53. minutě otočil vývoj zápasu Patrik Chovan - 2:1. Frýdek-Místek na obdrženou branku nestačil včas zareagovat a o devět minut později se Patrik Chovan prosadil podruhé - 3:1. „Hra se ve druhé půli díky příchodu Gouameného Dana zvedla, měli jsme dost šancí, koncovka však stále ještě není úplně taková, jaká by měla být. Přesto jsme vstřelili dvě branky po pěkných akcích. Klidně jsme mohli vyhrát 8:3,“ okomentoval zápas domácí trenér.

Ohlasy trenérů

David Rojka (FC Zlínsko): „Utkání bylo méně svázané taktikou, uvolněnější. Celkově jsme zaslouženě vyhráli, v kontextu zápasu jsme byli lepším týmem. Avizoval jsem už dopředu, že pohár slouží k tomu, aby hráli také další hráči, v tomto byl náš plán zcela jasný. Začali jsme vážně dobře, vypracovali jsme si tři čtyři dobré příležitosti, které jsme však nevyužili. Z první akce jsme naopak inkasovali, pak jsme ještě přežili samostatný nájezd Frýdku. Klíčový moment byl neproměněný pokutový kop soupeře. Hra se ve druhé půli díky příchodu Gouameného Dana zvedla, měli jsme dost šancí, koncovka však stále ještě není úplně taková, jaká by měla být. Přesto jsme vstřelili dvě branky po pěkných akcích. Klidně jsme mohli vyhrát 8:3.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Postoupit se nepodařilo. Dnes jsme razantně protočili sestavu vzhledem k nabitému programu, kdy nás v pátek čeká první domácí duel ligy s Hodonínem, který musíme bezpodmínečně zvládnout. Kdybych měl hodnotit, tak můžu zopakovat ohlas z pátečního zápasu. V prvním poločase se dvakrát vydáme sami od poloviny hřiště na gólmana a nejsme schopni ani jednou pořádně zakončit. Před poločasovou přestávkou Velner vybojoval penaltu. Tu ovšem laxně neproměnil Obuch, který si bude muset hodně sáhnout do svědomí. Druhý poločas byl o poznání horší. Soupeř utkání otočil a druhému poločasu vévodil. Někteří hráči už dostali dost šancí a bohužel stále ji nechytili za pačesy.“


×
Odehrané v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B