SK Uničov - FK Frýdek-Místek 0:1

Dlouhých šest mistrovských utkání si musely Válcovny počkat na tříbodový zisk. Ten se zrodil dnes v Uničově zásluhou skvělého výkonu, který vítěznou brankou stvrdil Adam Gorčica. Příští týden dorazí na Stovky rezerva Slovácka.
22.kolo (7.4.2024) | Uničov
SK Uničov - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Nepovedené utkání za sebou mají v MSFL fotbalisté Uničova. Do duelu s Frýdkem-Místkem šli bez zraněných Ambrozka, Vichty, Davida, Sečkáře či Kamase. Minimálně první tři patří ke stavebním kamenům základní sestavy. „Nechci se na absence vymlouvat. Zdravotní problémy potkají každý tým. Nemyslím si, že jsme prohráli, protože jsme je neměli k dispozici. Nevyhráli jsme, protože jsme neodehráli úplně optimální zápas. Předvedli jsme podprůměr a nemůžeme očekávat, že někoho takhle přehrajeme,“ řekl na úvod uničovský trenér Petar Aleksijević.

Jeho tým si totiž během duelu nevypracoval žádnou stoprocentní šanci. Naopak v první půli jej jednou zachránila tyč a jednou brankář Kvapil. „Zápas jsme odehráli špatně. Hlavně v úvodu se nám nedařilo. Frýdek se dostával často za naši obranu, z jedné situace byla tyč. My jsme měli šanci po autu. Frýdek byl aktivnější a lepší v první půli,“ potvrdil Aleksijević. „Do druhého poločasu jsme to trošku přeskupili a úvod nám naznačil, že bychom s tím mohli něco udělat,“ dodal.

Foto: Michal Muzikant

Jenže šance nepřicházely. Naopak dvacet minut před koncem proměnil svoji výhodu v nevýhodu. Zahrával rohový kop, ten ale defenziva Frýdku odvrátila a z rychlého protiútoku tři na tři se dostal Gorčica za obranu Uničova a tváří v tvář obstřelil Kvapila na přední tyč.

„Standardku jsme řešili špatně. Měli jsme problém tam, kde jsme měli mít sílu. Celkově byly naše centry nepřesné a z nich jsme museli bránit brejky. Bylo to po celý zápas těžké a jeden jsme nezvládli,“ říkal Aleksijević.

„Hráli jsme hodně roztaženě a nedávali jsme útočníkům míče, které by mohli podržet. Vázla nám kombinace, ve středu hřiště jsme neměli vůbec kvalitní balony. Neměli jsme šance, což je z naší hry logické. Rozhodlo, že jsme se velice málo pohybovali. Chybí nám fotbalovost, nápad. Byli jsme čitelní, ničím jsme soupeře nepřekvapili. Když to spočítám, tak Frýdek dneska vyhrál zaslouženě. Byl pohyblivější i jistější na míči,“ uzavřel uničovský kouč. (zdroj: Michal Muzikant, olomoucky.denik.cz)

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes jsme odehráli perfektní utkání. Kluky musím pochválit. Do vedení jsme mohli jít daleko dříve, ale jsem rád, že vítězství po úniku zařídil Gorčica. Důležité vítězství hlavně pro naši hlavu. Teď je to potřeba doma potvrdit.“