MFK Vyškov - FK Frýdek-Místek 2:1

1.kolo (29.8.2018) | Vyškov
MFK Vyškov - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

V první půli příliš šancí k vidění nebylo. Valcíři si sice vytvořili o něco větší optickou převahu, k vidění ale bylo také hodně ztrát. Dvakrát se do dobrých pozic dostával Chýlek, nicméně ani jedna z jeho šancí se neuchytila. Nejblíže gólu jsme byli po dobře rozehrané standardce, ale ani Pavelovi nebylo přáno. Hrozili však i hosté. Machálek si po levém křídle proklestil cestu až před Hatoně, ten však zasáhl na jedničku. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhé dějství bylo podstatně dramatičtější, a také nabídlo sporné situace, k tomu se ale ještě dostaneme. Vedení se mohlo v průběhu pětačtyřicetiminutovky přiklonit na kteroukoliv stranu. Do možnosti se po závaru před vyškovskou bránou dostal Želazko, gólman soupeře byl ale u našeho záložníka bleskurychle. Stejný hráč pak směřoval dobrý centr do vápna, nicméně Mika netrefil hlavou míč ideálně.

Domácí kontrovali kapitánem Lukáškem, vždy však dokázal skvěle zasáhnout Hatoň. V 73. minutě už se ale skóre měnilo a zde se dostáváme k první situaci, která vyvolala velké emoce. Jeden z našich hráčů vykopával míč z brány ve snaze zabráni gólu, načež pomezní ukázal na středový puntík, podle něj míč přešel brankovou čáru celým objemem. Naše strana byla jiného názoru. Nicméně pánem na hřišti je sudí a museli jsme tak dotahovat jednogólové manko. To se povedlo v 83. minutě po parádní trefě Jakuba Strouhala.

Zápas jsme pak mohli rozhodnout ve svůj prospěch. Šeba našel v pokutovém území Miku, po jehož zakončení z první šel míč od břevna do prostoru brány. Tentokrát však sudí na střed neukázal. Vše jsme si mohli vynahradit o chvíli později. Byl to opět střídající mladík Šeba, jeho zakončení šlo ale bohužel přímo do náruče gólmana. Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodně, rozhodl povedeným volejem ve prospěch domácích Karel Jaroš. Skvělý Hatoň se natahoval marně.

Ohlasy trenérů



Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Nechápu, jak jsme mohli prohrát. Jsem na některé hráče naštvaný, na jejich přístup a hru. Dostat v 90. minutě takový hloupý gól. Neřeknu, kdyby nás domácí z nějaké akce zatlačili. Přístup a myšlení některých k fotbalu, tomu nerozumím a nechápu. Jestli si myslí, že mají jistotu, že budou hrávat za osmnáctku a devatenáctku, tak to se pletou, raději si posunu mladší hráče. Jestli chtějí přistupovat k fotbalu tak, jak přistupují, tak se s nimi asi brzy rozloučíme.


Fotogalerie