1. SK Prostějov B - FK Frýdek-Místek 4:3

7.kolo (15.9.2018) | Olympijská ul.
1. SK Prostějov B - FK Frýdek-Místek
4:3


Komentář

V Prostějově jsme nezačali vůbec špatně. Už v sedmé minutě proměnil pokutový kop po nastřelené ruce ve zdi Dominika Bača a poslal nás do vedení. Ještě veseleji bylo o čtyři minuty později. To totiž prostějovská obrana selhala a Ondřej Chýlek se řítil sám na bránu, čehož využil bez zaváhání. Dílo zkázy pro domácí pak mohlo dokonat Corriero, který odhadl odskok dlouhého nákopu lépe než stopeři, zakončení mu však nevyšlo.

Pak se o slovo začal hlásit i soupeř, který byl nebezpečný takřka výhradně ze standardních situací, které se také staly v tomto utkání Valcířům osudné. První velkou šanci po rohovém kopu ještě dokázal Hatoň skvěle vytěsnit, ve 23. minutě už se ale prosadil ze stejné situace po odraženém míči zpoza vápna Adam Jurtík. V 35. minutě pak bylo srovnáno, opět roh a tentokrát hlava Martina Makowského. Přesto jsme do kabin odcházeli v lepší náladě my. Parádním volejem se totiž prosadil Libor Pavela.

Jedinou vážnější šanci ze hry si dokázal Prostějov vypracovat v úvodu druhého dějství. Hatoň však vychytal jak Šupa, tak Rusa. Nicméně domácí posléze opět udeřili z rohových kopů. Bylo to skoro jako přes kopírák. Nejprve roh na zadní tyč, hlavička zákrok Hatoně, následně střela Davida Svozila, která byla bohužel tečována do protipohybu brankáře. Druhý roh šel také na zadní tyč, kdy Ráček vrátil míč před bránu, kde doklepával do prázdné brány Ondřej Šup.

Po zbytek utkání jsme se snažili o vyrovnání, ale nedokázali jsme si proklestit cestu k nějakým vážnějším šancím. Až v závěru utkání se prezentovali krásnou narážečkou Forch s Corrierem. Druhý jmenovaný však brankáře neprostřelil. Neprosadili jsme se ani z následného závaru.

Ohlasy trenérů

Pavel Musil (Prostějov): Věděli jsme že nepůjde o jednoduchý zápas. A příběh to ukázal. V patnácté minutě nula dva. U všeho jsme byli pozdě, příliš mnoho lehkých strat. Ale vůle a morálka tohodle týmu nás vrátila do hry, vyrovnali jsme. Ale minutu před půlkou znovu chyba a inkasovaných gól.... Druhý poločas? Neuvěřitelná vůle, snaha a zkvalitnění přechodové fáze. Strhnutí vedení na naši stranu a celkem klidné udržení výsledku. A radost s dobře odvedené práce. Chválím celý tým. Jako tým prohrávají, a jako tým bojují a otáčí nepříznivé skóre!! Dnes to bylo vydřené, ale o to cennější vítězství.



Lukáš Čerňák (Frýdek-Místek): Do zápasu jsme vstoupili aktivně a po zásluze jsme se dostali brzy do vedení. Prostějov hrozil pouze ze standardních situacích a po dvou rohových kopech srovnal na 2:2. Snažili jsme se kombinovat a držet balón, což se nám dařilo a do poločasu dokázali získat vedení zpět. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, bohužel opět po nedůrazu v naší šestnáctce otočil Prostějov během pěti minut skóre. Soupeř pak vedení do konce zápasu ubojoval. Z utkání jsme po výsledkové stránce zklamaní, je to třetí venkovní zápas po sebe,kdy jsme měli herně navrch,ale sráží nás neustále individuální chyby a slabý důraz při bránění v naší šestnáctce.


Fotogalerie