MFK Vyškov - FK Frýdek-Místek 0:2

1.kolo (29.8.2018) | Vyškov
MFK Vyškov - FK Frýdek-Místek
0:2


Komentář

Utkání se neslo ve vyrovnaném duchu. Domácí se spoléhali spíše na dlouhé nákopy, my na kombinaci. Jako první zahrozili domácí, ovšem gólman Müller tým proti šanci Vilíma podržel. Na druhé straně se jal vystrašit domácí obranu Marciňa, jeho pokus z přímého kopu měl dobré parametry, vyznamenal se však domácí gólman, který posléze musel vytáhnout i další povedené zákroky. V jednom případě pak sledoval, jak jde zakončení Šeby mimo bránu. Vyškov to ve velkém množství případů zkoušel pokusy ze střední vzdálenost. Žádná střela však výraznější problémy Müllerovi nenadělala.

Druhé dějství se načala velkou šancí Šeby, jeho zakončení skončilo opět jen těsně vedle brány. Poté se na chvíli chopili otěží domácí. Zouhar však Müllera neprostřelil. O osudu utkání rozhodla zdánlivě všední situace. Sebastian Šeba spěchal v 58. minutě za dlouhým nákopem. Vypadalo to, že proti brankáři Vitáskovi, který měl výraznou výškovou převahu nemá šanci. Nicméně do té doby bezchybný gólman si vybral slabší chvilku a nabídl našemu útočníkovi pohodlné zakončení.

Soupeř to však nevzdával a sahal po vyrovnání. Střelu Resse ovšem zastavila tyč a další šance už defenziva Valcířů nepovolila. Domácí pak v závěru museli otevřít obranu a hry vabank využil kapitán Jan Marciňa, který chytře přeloboval brankáře, jež byl venku z velkého vápna.

Ohlasy trenérů


Kamil Raška (Frýdek-Místek): Bylo to těžké utkání. Soupeř hrál jednoduše, využíval dlouhé nákopy. My jsme se snažili hrát svoji kombinační hru, což se nám sice nedařilo, ale nakonec jsme dokázali dvakrát skórovat.


Fotogalerie