FK Frýdek-Místek - SK Uničov 2:5

6.kolo (9.9.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Uničov
2:5


Komentář

Lipina měla skvělý nástup. Hned v úvodu se protáhl kapitán Marciňa po levém křídle až do vápna a pohladil břevno soupeřovy brány. Jenže další minuty změnily start zápasu v noční můru. První dvě nebezpečnější ofenzivní akce Uničova a hned dva zásahy. O oba se postaral Šimon Michalík. Při druhém gólu  měl snadnou práci, když dával do prázdné brány. Hned po této trefě ve 13. minutě přišla další rána, když brankaři Kavkovi prošla do sítě malá domů.

Hlavní zbraní hostů byly brejkové situace, po nich přišlo nastřelení tyče a Hustý při takřka samostatném postupu na Kavku těsně minul šibenici frýdecké brány. Svěřenci trenérů Rašky a Šponara se však nevzdali. Do přestávky jsme dokázali snížit na rozdíl pouhé branky. Vždy v to měl prsty Sebastian Šeba. Ve 21. minutě byl na levé straně úplně osamocený, vyhnul se vyběhnuvšímu brankáři a servíroval Janu Marciňovi před prázdnou bránu. Ve 36. minutě pak využil nedomluvy Gólmana Vlčka s obranou a i on zakončoval do prázdné brány.

Zdálo se tedy, že ve druhém dějství by mohl nastat obrat. Dopadlo to však opačně. Uničov, nejenže si těsně vedení pohlídal, ale ještě jej o dvě branky navýšil. Ve 42. minutě se po nákopu a zaváhání domácí obrany prosadil Lukáš Bořuta. V 66. minutě dal razítko na tři body pro hosty Štěpán Urbášek. Dá se tedy říct, že o možnost bodového zisku připravilo náš tým hrozivých pět minut na začátku první půle.

Ohlasy trenérů

Milan Šponer (Frýdek-Místek) Zatím nejslabší výkon podzimní části soutěže, kdy jsme soupeři svými naivními chybami připravili nespočet brankových příležitostí.



Fotogalerie