FK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice B 3:2

15.kolo (11.11.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice B
3:2


Komentář

Velký oříšek čekal na naší U16 v předposledním domácím utkání. Ve Stovkách se totiž představily doposud neporažené Vítkovice, které zároveň vládly tabulce. A v první půli to potvrzovaly. Brankář Kavka musel vytáhnout skvělé zákroky postupně proti Semanovi, Tkáčovi a Honovi. Nestačil v 18. minutě pouze na zakončení Jiřího Holcmana, který využil zaváhání frýdecké obrany. Jedinou naší šancí v prvním dějství byla šance Šeby, jehož střelu z pravé strany Fabisz vyrazil.

Druhý poločas ale naopak patřil Valcířům, kteří přidali na důrazu a skvěle kombinovali. Ve 49. minutě se řítil na vítkovického brankáře Střižík, dokázal mu udělat kličku, načež byl faulován. Penaltu posléze proměnil Daniel Jurga. Vyrovnání hostující hráče znervóznělo, což měla vliv na další průběh. Přičemž domácí tým hrál povzbuzen brankou s velkým elánem a sebevědomím. Euforie byla o to větší, když se po standardní situaci prosadil hlavou Filip Klimeš a poslal Lipinu dokonce do vedení.

Když se pak v 78. minutě z přímého kopu trefil parádně Filip Šeba, zdálo se být rozhodnuto. Ovšem zdaleka tomu tak nebylo. Přesně s koncem základní hrací doby se totiž prosadil Mikuláš Martiník. Po tomto snížení se bohužel ve vápně strhla strkanice, z čehož vyplynula červená karta pro Rimmela. Nervózní závěr už ale Vítkovicím vyrovnání nepřinesl. A Frýdek-Místek se tak stal prvním týmem, který připravil soupeře o body.

Ohlasy trenérů

Kamil Raška (Frýdek-Místek): Do utkání proti Vítkovicím, které za celý podzim nebyly poraženy a vedly tabulku, jsme nastoupili nebojácně a byli vyrovnaným soupeřem. Hosté z mírné převahy v první půli vytěžili pouze vedoucí branku po naší individuální chybě, ale více jsme jim pozornou hrou nedovolili. Druhou půli jsme rozehráli ještě aktivněji a díky standardním situacím dokázali otočit skóre v náš prospěch. V emočně vypjatém závěru sice Vítkovice dokázaly snížit (zároveň jsme obdrželi zbytečnou červenou kartu), ale více jsme už soupeři nedovolili a po delší době si užili pocit vítězství (a završili tak bodově 100% dorostenecký víkend).



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B