TJ Valašské Meziříčí - FK Frýdek-Místek 2:1

(23.2.2019) | Valašské Meziříčí
TJ Valašské Meziříčí - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Stejně jako U18, se museli Valcíři vypořádat s těžkým terénem, a jako již celý půlrok v mistrovské soutěži i z fyzickou a výškovou převahou staršího soupeře. Bohužel také stále vinou absencí a zranění s úzkým kádrem. Svěřenci trenéra Rašky se však se situací poprali solidně. Ostatně do velkých šancích se v první půli dostávali jen oni. Dvakrát se propracoval do dobré příležitosti Sebastian Šeba. Nicméně, skóre se ani v jednom z případů neměnilo. Dobrou možnost měl i hlavičkující Králík.

V druhém dějství už začali být nebezpeční i domácí. Prakticky první střela soupeře na bránu skončila bohužel ve 43. minutě gólem a v 65. minutě využil Valmez nepřesné hostující obrany rozehrávky a skóre navýšil. Náš tým se však nevzdal. Po několika nadějných situacích se však usmálo štěstí až v 70. minutě. Domácí v domnění, že je míč v autu, přestali na chvíli hrát, čehož využil Sušeň, který našel před vápnem Sebastiana Šebu. Ten nabídku využil a obstřelil brankáře. Vyrovnat už se však našim barvám nepovedlo. Brankář Müller musel naopak v závěru ještě likvidovat velkou šanci soupeře.

Ohlasy trenérů

trenér Val.Meziříčí: Zápas opět ukázal několik důležitých momentů, na kterých je třeba pracovat. Střelecké zakončení je jakoby se strachem. Střely jsou slabé a brankáři do rukou. Obranná řada ročníku 2003 nemá zvládnuté zajištění. Náš přístup k soupeři je častokrát pomalý a nedůrazný. Musíme dál pracovat.



Kamil Raška (trenér Frýdku-Místku): I přes porážku hodnotím utkání pozitivně. Byli jsme silní na míči, dobře kombinovali, akorát v útočné fázi nám chyběla větší kvalita. Nedokázali jsme si vytvořit více finálních situací. Když už jsme se do nějaké možnosti dostali, tak to bylo buď nepřesné nebo nedůrazné. Ale jak jsem zmiňoval, s výkonem jsem spokojený. Chtěl bych poděkovat třem klukům z U15, kteří mimochodem podali velice dobrý výkon. A také trenéru Macíčkovi, že nám, jako už poněkolikáté, pomohl v naší svízelné situaci.


Fotogalerie

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek