​Povedený začátek k výhře U18 nevedl

F r ý d e k-M í s t e k - U18 měla o uplynulém víkendu v plánu přípravné utkání s Vítkovicemi. U17 a U16 zamířila na Slovácko.

Dobrý vstup do utkání, otočka soupeře v druhé půli 

Ač to v první půl hodině vypadalo jinak, U18 nakonec Vítkovicím v sobotní přípravě ve Stovkách podlehla 1:3. Valcíře přitom velmi brzy poslal do vedení Marek Siedlok a následovaly i další šance. „Úvod utkání se nám celkem vydařil, dařilo se nám kombinovat, dostávat se do šancí a z jedné z nich se nám povedlo dostat do vedení,“ hodnotil trenér Roman Vojvodík. V druhém dějství však přezval otěže utkání soupeř. „Trápilo nás hodně ztrát a nevyvarovali jsme se několika nedorozumění, čímž jsme nabídli soupeři laciné branky. Někteří hráči si zkusili jiné posty, než na jaké jsou zvyklí. Navíc jsme se takřka za každé situace, i pod tlakem, snažili rozehrávat konstruktivně.“

PŘÍPRAVA U18: MFK FM - MFK VÍTKOVICE 1:3 (1:0)


U17 a U16 se na Slovácku nedařilo

U17 změřila na Slovácku síly s U18 a větší zkušenost soupeře byla znát. „V prvním přípravném utkání jsme nezanechali na Slovácku dobrý dojem. Soupeř byl po všech stránkách daleko vyspělejší, poměrně snadno nás donutil chybovat a vzniklé situace okamžitě využil ve svůj prospěch. Akcí, které bychom mohli označit za povedené, bylo z naší strany v zápase velmi málo,“ zoufal si trenér Milan Šponer. Jedinou branku Valcířů vstřelil kapitán Filip Klimeš.

PŘÍPRAVA U17: 1.FC SLOVÁCKO U18 - MFK FM 9:1 (6:0)

Ani U16 se proti Slovácku nevedlo. Trenér Karel Orel se zlobil především na laxní začátek svých svěřenců, který nastolil trend utkání. „I přes důrazné upozornění před zápasem o důležitosti vstupu do začátku utkání s takto kvalitním soupeřem, hráči jakoby ani nevnímali pokyny a informace a dvěma naivními ztrátami míče jsme Slovácku už ve čtvrté minutě darovali vedení 2:0. V 16 minutě domácí přidali třetí branku a defacto bylo o osudu utkání rozhodnuto,“ hodnotil. K zdramatizování skóre ale nedošlo ani po zlepšení výkonu. „Naštěstí jsme se následně trochu vzpamatovali a hráli do poločasu trochu zodpovědněji. Ovšem Slovácko bylo velmi silné na míči, výborně kombinovalo a vytvářelo si hodně střeleckých příležitostí a ve druhém poločase přidalo ještě dvě branky. My jsme se ve druhém poločase taky dostali do dvou vyložených brankových situací, ovšem Rimmel a ani Stareček je nedokázali využít,“ uzavřel kouč.

PŘÍPRAVA U16: 1.FC SLOVÁCKO - MFK FM 5:0 (3:0)